Politika

VUJIČIĆ: Ishitrena protestna nota Kosova

Smatramo da je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Kosova, Petrit Selimi - ne zlonamjerno - ali ishitreno uputio protestnu notu Crnoj Gori, jer se radi o izolovanom incidentu koji apsolutno neoslikava atmosferu među građanima, niti unutrašnju, ni vanjsku politku Crne Gore prema Albancima, Kosovu i Albaniji, stav je predsjednika Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodana Vujičića.
VUJIČIĆ: Ishitrena protestna nota Kosova
Portal AnalitikaIzvor

U reagovanju na nedavno paljenje kosovske i albanske zastave u Podgorici, on osuđuje taj čin, te izražava žaljenje što u Crnoj Gori "još postoje pojedinci koji mrze i nepoštuju različitosti koje su najveće bogastvo Crne Gore".

- Takvim neprimjernim postupcima na vandalski način pokušavaju da naruše izuzetno dobre odnose sa Kosovom i Albanijom. Međutim, njihovi pokušaji su jalovi, a njihov čin sraman i kukavički. Crnogorci na Kosovu i Albanci u Crnoj Gori imaju tradicionalno sjajne odnose. Te odnose prati redovna komunikacija puna poštovanja i uvažavanja sa obje strane i to neće moći niko da ugrozi. Svaki neljudski čin ce nas još visš ujediniti i još viđe ojačati našu saradnju koja će biti reflektovana na još veći stepen produbljivanja dobrosusjedskih odnosa između država - ističe on.

On smatra da je protestna nota Kosova Crnoj Gori ishitren potez, te da ne oslikava realno stanje društva u Crnoj Gori.

- Želimo da vjerujemo da će nadležni organi u Crnoj Gori pronaći počinioce i da će ih procesuirati u skladu sa zakonom - poručuje Vujičić.

Portal Analitika