Politika

CP: Opozicija otvorila Javni servis za sve anticrnogorske opcije

Zahvaljujući opoziciji, Javni servis Crne Gore postaće otvoren za sve anticrnogorske opcije i opcije eksponenata ruskih i srpskih interesa, što će Crnu Goru udaljiti od autentičnih interesa Crne Gore i crnogorskog naroda da bude dio savremenog, modernog, demokratskog svijeta, stav je Crnogorskog pokreta.
CP: Opozicija otvorila Javni servis za sve anticrnogorske opcije
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje povodom aktuelnih dešavanja - od paljenja albanske i kosovske zastave do ostavke direktorke Televizije Crne Gore Radojke Rutović - prenosimo u cjelosti.

- Crnoj Gori prijeti opasnost da se srpski velikonacionalisti i šovinisti sa njene teritorije obračunavaju sa predmetima svoje mržnje i aspiracija. Očigledno iz razloga što Srbija počinje da shvata razmjere štete koju joj nanosi imidž zemlje koja je u sukobu sa susjedima i koja ispoljava otvorene velikonacionalne aspiracije, pokušava se, uz blagoslov SPC, od Crne Gore napraviti baza za širenje međunacionalne mržnje i ispoljavanja velikosrpskon nacionalizma i šovinizma prema susjednim narodima. Paljenje albanske zastave i zastave države Kosova je lakmus papir da li će Crna Gora nijemo posmatrati kako se njena teritorija koristi za iživljavanje primitivnih, mizantropskih i odioznih nacionalšovinista, razarajući crnogorsko društvo i suprostavljajući ga susjednim narodima. Ne bude li se država energično obračunala sa patogenim ispoljavanjima nacionalšovinizma na njenoj teritoriji, posljedice po Crnu Goru će biti krajnje destruktivne.

Sa druge strane, filistarski duh političke opozicije u Crnoj Gori uspio je da od Crne Gore napravi politički provizorijum i društvo dekonstrukcije. Pritisak na urednike javnog servisa spada u primjere beščašća, necivilizacijskog, nedemokratskog i u neskladu sa savremenim svijetom ponašanja. Sem što su opozicione stranke utilitaristički ponijele prema rušenju ustavnog poretka srpskih nacionalističkih, proruskih stranaka, dodatno su krenule u urušavanje svih institucija sistema, uključijući i javni servis. Nije slučajno što su se na njihovoj meti našli svi oni koji su iskazivali patriotski odnos prema Crnoj Gori, pa su predmet njihove harange postali i ono malo crnogorskih kadrova na javnom servisu. Nedosljedni u svemu što su radili, obrušili su se na sve koji iz ljubavi prema Crnoj Gori vide kuda vodi njihov egoizam i utilitarizam. Zahvaljujući njima, javni servis Crne Gore će postati otvoren za sve anticrnogorske opcije i opcije eksponenata ruskih i srpskih interesa, što će Crnu Goru udaljiti od autentičnih interesa Crne Gore i crnogorskog naroda da bude dio savremenog, modernog, demokratskog svijeta.

Portal Analitika