Košarka

Euroliga: Barsi brejk u Krasnodaru

Košarkaši Barselone napravili su brejk u Krasnodaru savladavši Lokomotivu Kubanj rezultatom 92:66 u drugom meču četvrtfinala Eurolige.
Euroliga: Barsi brejk u Krasnodaru
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je još jednom bila bolja od ruske ekipe, ali za razliku od prvog meča nijesu dozvolili domaćinu da se vrati, pošto su tokom većeg dijela susreta imali preko 20 poena prednosti.

Duel je obilježio i veliki jubilej Huana Karlosa Navara koji je postao prvi igrač u istoriji koji je odigrao 300 utakmica u najjačem evropskom takmičenju. Izabranici Ćavija Paskvala stigli su do maksimalnih 30 poena (68:38) početkom treće dionice posle čega više nije bilo dileme ko će ostvariti trijumf u Krasnodaru. 

Barselona je nastupila bez Džoija Dorsija što je Kataloncima dodatno otežalo posao, ali su Navaro i družina uspjeli da ostvare zacrtani cilj i steknu prednost u seriji pred duele u prijestonici Katalonije. 

Upravo je ’La Bomba’ bio najefikasniji sa 18 poena (2-5 za dva, 4-6 za tri), uz 2 skoka i 3 asistencije, a odlično su ga pratili Stratos Perperoglu i Tomaš Satoranski sa po 13, jedan više od Džastina Doelmana i Anta Tomića. 

Kod Lokomotive Kubanj izdvojili su se Malkom Dilejni sa 19 i Entoni Rendolf sa 17 poena. Serija se sada seli u Barselonu đe će domaćin imati šansu da sa dvije pobjede obezbijedi plasman na fajnal-for u Berlinu.

Portal Analitika