Turizam

Partnerstvo Strateksa i MK grupe u hotelskom sektoru u Crnoj Gori

Strateks i MK grupa objavljuju partnerstvo u cilju realizacije zajedničkih investicija u Hotelsku grupu Budvanska rivijera i druge projekte iz oblasti hotelskog turizma u Crnoj Gori.
Partnerstvo Strateksa i MK grupe u hotelskom sektoru u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Strateks i MK grupa će od danas nastupati kao jednaki partneri u HG Budvanska rivijera. Partneri dijele viziju razvoja Budvanske rivijere i vjeruju u pozicioniranje ove kompanije kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu.

“Cilj ovog poduhvata je maksimalno uvećanje vrijednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program. Vjerujemo da iskustvo i kapaciteti MK grupe i Strateksa mogu osigurati transformaciju Budvanske rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom dijelu Evrope. Nadamo se dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i Opštinom Budva radi daljeg unapređenja Budve kao turističke destinacije”, izjavio je ovom prilikom predsjednik Strateks grupe Nil Emilfarb.

1504emilfarb

MK grupa je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U više desetina preduzeća zapošljava oko 7.000 radnika. Pored agrara, MK grupa je lider u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije, nekretninama...

U fokusu poslovanja, poslednjih nekoliko godina, je razvoj hotelskog biznisa. Hoteli poslovnog sistema MK Group - Grand Hotel & Spa ****, Family Hotel Angella **** i Apartmani Konaci**** na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel**** u Beogradu i Hotel Kempinski Palace***** u Portorožu, već prepoznati kao vodeći u regionu, a MK Group je nedavno dostavila i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji (u Hrvatskoj).

Strateks je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gde je uložila preko 140 miliona eura, Strateks grupa posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora. Ova Grupa je vlasnik Dukley porodice brendova medju kojima su najpoznatiji: Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina u čiju modernizaciju i razvoj Stratex ulazi sa turskom Dogus Grupom. Stratex je i značajan pokrovitelj umjetnosti kroz svoj Dukley European Art Community program.

Portal Analitika