Fudbal

Klop: Divna noć na ’Enfildu’

Menadžer Liverpula Jirgen Klop bio je oduševljen načinom na koji je njegova ekipa izborila plasman u polufinale Lige Evrope.
Klop: Divna noć na ’Enfildu’
Portal AnalitikaIzvor

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evrope nestvarnim preokretom u revanšu sa Borusijom Dortmund. ’Crveni’ su gubili rezultatom 3:1 od 57. minuta, ali je na nevjerovatan način stigao do trijumfa, pogotkom Dejana Lovrena u prvom minutu nadoknade vremena.

„Teško je objasniti. Divna noć na ’Enfildu’ i da budem iskren, utakmica je bila čudna od samog početka. Cio meč je pokazao kvalitet Borusije. Imali su šanse, a mi smo gubili lopte pod presingom iako smo željeli da im pariramo. Rezultat 0:2 je ubistven protiv ekipe koja ima kontranapad kao Dortmund, ali ostanak u utakmici je bio fantastičan“, rekao je Klop. 

On je istakao da nije želio da se preda, iako je već u devetom minutu na semaforu pisalo 0:2. 

„Kada smo u igru uveli Alena i Staridža željeli smo da im pošaljemo poruku, da pokažemo karakter ovog tima. Ako izgubimo, nema veze, to je fudbal, ali morali smo da pokažemo karakter. Ovo je evropski fudbal u svom najboljem izdanju i bilo je divno, nevjerovatno“,dodao je Njemac.

Portal Analitika