Moda

Milena ĐURĐIĆ za PA: Koža i pruge - lajtmotiv moje nove kolekcije

Poznata crnogorska modna kreatorka, Milena Đurđić, predstaviće se večeras podgoričkoj publici novom kolekcijom koja nosi naziv „Dojč kafe“. Ona će prikazati svoje modele u okviru prve večeri manifestacije ,,Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro“, čije je svečano otvaranje zakazano za 20 sati i 30 minuta, u prelijepom ambijentu vinskog podruma Šipčanik - Plantaže.
Milena ĐURĐIĆ za PA: Koža i pruge - lajtmotiv  moje nove kolekcije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru za Portal Analitika Milena otkriva da je inspiraciju za pomenutu kolekciju našla u popularnom istoimenom sitkomu, koji se emituje na Televiziji Crne Gore.

- Svojom kolekcijom zatvaram prvo veče manifestacije. Modeli su inspirisani prvi crnogorskim sitkomom „Dojč kafe“, gdje sam bila i kostimograf. Napravila sam urbanu, modernu priču. Sama kolekcija nosi naziv „Dojč kafe“ i u pitanju je ležerna, opuštena varijanta, u kojoj sam upravo te likove iz serije, mladiće i djevojke, prikazala iz drugog ugla - modnog dizajnera - a ne kostimografa. Ono što karakteriše ovu reviju je to što će jedan model moći da se nosi na više načina. Novina u mom ateljeu „MĐ“ je rad na koži - aktuelne su kožne jakne, kožne suknje i detalji - i večeras ću prikazati i par muških modela, kazala je Milena za Portal Analitika i dodala da će se glumci iz pomenute serije ovoga puta ipak naći u ulozi publike, i da će samim tim biti u prilici da iz nove perspektive sagledaju kako je ona iz ugla dizajnera doživjela i modelima ispričala priču.

Milena je naglasila da su ove sezone u trendu pruge, pa su kao takve postale i dio njene nove kolekcije.

- Pored kože, za izradu kreacija sam koristila taft svilu, muslin, kao i nove tehnološki obradive materijale - kombinacije prirodnih i sintetičkih materijala - tako da su oni uglavnom postojani što se tiče forme. Takođe, u pitanju su ljetnji materijali. Otkriću vam jedan detalj -  pošto su pruge ove godine u trendu, dosta je u kolekciji akcenat bio baš na njima. Znači, kao lajtmotiv moje kolekcije su upravo koža i pruge - otkrila je Milena za naš portal.

Ona je ponosna na svoju stalnu klijentelu i ne sumnja da će pojedini modeli iz njene nove kolekcije već večeras naći nove vlasnike.

- Atelje „Milena Đurđić“ već ima svoju lijepu klijentelu i zaista sam zadovoljna, a kako je večerašnja modna smotra prodajnog karaktera, očekujem da će i neki od mojih modela naći nove vlasnike. Posebno jer sam uvela novitet - kožne jakne - a, sve ono što je novo, klijenti i publika vole. Tako da se nadam da će se sa uspjehom ta priča nastaviti - dodala je Milena.

S proljeća su aktuelne i pripreme za polumaturske i maturske večeri. Naša sagovornica savjetuje mlade da u odabiru garderobe i detalja za tu priliku ostanu dosljedni sebi, a ne da slijepo prate trendove koji im se serviraju putem malih ekrana.

- Sezona je polumaturskih i maturskih večeri i moj savjet mladim ljudima je da se ne vode onim što se plasira preko malih ekrana, jer televizije prenose prilično loše uzore, pa se naše cure vode time u odabiru garderobe i smatram da to nije dobro. Mislim da treba da slušaju sebe, svoje stavove, razmišljanja, kao i potrebe i da na osnovu njih grade svoj stil. Uvijek im to savjetujem. A, što se konkretno stila tiče, moja maksima je: „Manje je više“, tako da sve mlade klijente i klijentkinje savjetujem da biraju odjevnu varijantu u skladu sa time. Naravno, ono što je moj princip u radu na modelima za malu i veliku maturu jeste da volim da kroz neposredni razgovor sa klijentima čujem njihova mišljenja, nakon čega nastaju skice i onda dolazimo do finalnog rješenja, na obostrano zadovoljstvo - zaključila je Milena.

Ana POPOVIĆ

Portal Analitika