Crna hronika

Pretreseni stanovi Vukotića i Dedovića

Pre­tre­si­ma obje­ka­ta ko­je ko­ri­ste bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­na li­ca, ko­tor­ski in­spek­to­ri na­sta­vi­li su is­tra­gu o ubi­stvu Pod­go­ri­ča­ni­na Sr­đa­na Vla­ho­vi­ća (30), ko­ji je pri­je pet da­na li­kvi­di­ran u na­se­lju Do­bro­ta u Ko­to­ru.
Pretreseni stanovi Vukotića i Dedovića
Portal AnalitikaIzvor

Tra­ga­ju­ći za do­ka­zi­ma ko­ji bi mo­gli po­mo­ći u ra­svje­tlja­va­nju ovog do­ga­đa­ja, po­li­caj­ci su pre­tre­sli stan Jo­va­na Jo­vi­ce Vu­ko­ti­ća, ko­ji se u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma vo­di kao vo­đa ta­ko­zva­nog ška­ljar­skog kla­na. Pre­tre­sen je i stan Igo­ra De­do­vi­ća, ta­ko­đe oka­rak­te­ri­sa­nog kao vo­đa jed­nog od kla­no­va iz ovog pri­mor­skog gra­da.

To­kom kon­tro­le is­tra­ži­te­lji ni­je­su na­šli oruž­je ni­ti bi­lo ka­kav dru­gi opi­pljiv trag ko­ji bi uka­zao na nji­ho­vu ve­zu sa ovim dje­lom. Ipak, ra­di pro­vje­ra kre­ta­nja i even­tu­al­nih sa­zna­nja o ci­je­lom do­ga­đa­ju po­li­caj­ci su iz Vu­ko­ti­će­vog sta­na iz­u­ze­li re­si­ver ka­ko bi pro­vje­ri­li snim­ke sa ka­me­ra ko­je se na­la­ze u ovom objek­tu. Sta­no­vi Vu­ko­ti­ća i De­do­vi­ća na­la­ze se u is­toj zgra­di. Ta­ko­đe, po­li­ci­ja je ra­de­ći na ovom slu­ča­ju iz­vr­ši­la pro­vje­re i u objek­tu u ko­jem Vu­ko­tić, pre­ma nji­ho­vim sa­zna­nji­ma, bo­ra­vi ka­da do­đe u Pod­go­ri­cu.

Navodni vođa škaljarskog klana nalazi se u Crnoj Gori ali ga istražni organi nijesu pozivali na saslušanje ovim povodom.

Mo­za­ik ubi­stva Vla­ho­vi­ća is­tra­ži­te­lji i da­lje ni­je­su uspje­li da sklo­pe. Za­sad je ključ­ni do­kaz DNK trag pro­na­đen na mo­to­ru sa ko­jeg je ubi­ca is­pa­lio smr­to­no­sne hi­ce u Pod­go­ri­ča­ni­na, ne osta­vlja­ju­ći mu šan­su da pre­ži­vi. Vla­ho­vić je ubi­jen 9. apri­la, u na­se­lju Do­bro­ta, dok je sje­dio u vo­zi­lu „re­no klio” iz ko­jeg je pro­da­vao ci­ga­re­te na uli­ci. Ne­što pri­je 20 ča­so­va, iza auto­mo­bi­la je pro­šao mo­tor na ko­jem su bi­le dvi­je oso­be ko­je su na gla­vi ima­li ka­ci­ge sa žu­tim li­ni­ja­ma. Pro­la­ze­ći iza Vla­ho­vi­će­vog auta, vo­zač mo­to­ra je us­po­rio, a li­ce iza nje­ga po­te­glo je pi­štolj, is­pa­liv­ši de­se­tak me­ta­ka u tri­de­se­to­go­di­šnja­ka ko­ji je na mje­stu ostao mr­tav. Ubi­stvo se do­go­di­lo na­o­či­gled broj­nih pro­la­zni­ka, ali ni­ko od njih po­li­caj­ci­ma ni­je mo­gao da opi­še ubi­ce jer su ima­li ka­ci­ge, a i po­bje­gli su ve­li­kom br­zi­nom.

Is­tra­žu­ju­ći ubi­stvo, ko­tor­ski po­li­caj­ci pre­tre­sli su vi­še ku­ća i iz­vr­ši­li de­talj­nu pre­tra­gu te­re­na. Na iz­la­zu iz Ko­to­ra, u mje­stu Lju­ta, pro­na­đen je mo­tor ko­jeg su ko­ri­sti­le ubi­ce Pod­go­ri­ča­ni­na. Is­pek­to­ri su na mo­to­ru pro­na­šli od­re­đe­ne tra­go­ve ko­ji mo­gu pri­pa­da­ti oso­bi ko­ja je iz­vr­ši­la ubi­stvo. Tra­go­vi su po­sla­ti na vje­šta­če­nje, a po­li­ci­ja vje­ru­je da će na osno­vu DNK us­pje­ti da iden­ti­fi­ku­je jed­nog od dvo­ji­ce na­pa­da­ča. 

Po­li­ci­ja je ta­ko­đe pre­tra­ži­va­la i pod­mor­je u di­je­lu oba­le u na­se­lju Lju­ta, gdje su ra­ni­je iz vo­de iz­vu­če­ne dvi­je ka­ci­ge i mo­to­cikl re­gi­star­skih ozna­ka TVAC73, za ko­ji is­tra­ži­te­lji vje­ru­ju da su ga ko­ri­sti­le Vla­ho­vi­će­ve ubi­ce. Taj dio su pre­tra­ži­va­li ro­ni­o­ci iz Re­gi­o­nal­nog cen­tra za pod­vod­no de­mi­ni­ra­nje iz Bi­je­le, tra­ga­ju­ći za oruž­jem iz ko­jeg je pu­ca­no u Vla­ho­vi­ća. 
Smr­to­no­sne hi­ce u Vla­ho­vi­ća is­pa­li­la su dvo­ji­ca za­sad ne­po­zna­tih mu­ška­ra­ca ko­ji su se do tog mje­sta do­ve­zli mo­to­rom. U mo­men­tu puc­nja­ve po­red auta je bi­la jed­na žen­ska oso­ba, ko­ja je ku­po­va­la ci­ga­re­te kod Vla­ho­vi­ća, ali, na sre­ću, ni­je po­vri­je­đe­na. (Dan)

Portal Analitika