Moda

Crnogorska nedjelja mode od sjutra u Podgorici

,,Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro” počinje sjutra, 15. aprila, u 20.30 sati u ambijentu vinskog podruma Šipčanik - Plantaže. Na ovoj modnoj manifestaciji predstaviće se crnogorski i dizajneri iz inostranstva, saopštili su organizatori na današnjem druženju sa medijima.
Crnogorska nedjelja mode od sjutra u Podgorici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Održavanje Crnogorske nedjelje mode ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji. Manifestacija će privući veliku medijsku pažnju jer je planiran dolazak predstavnika evropskih medijskih kuća, a gostovanjem inostranih umjetnika i dizajnera kod nas, Podgorica će ostvariti mnoge poslovne kontakte sa velikim brojem gradova Evrope, saopštili su iz Nacionalne modne komore Crne Gore, koja je organizator događaja.

Prve noći pod nazivom ,,Burra Fashion Day” kolekcije će u Podrumu vina Šipčanik - Plantaže predstaviti  Bata Spasojević, Edita NimanbeguIbroVu, Milena Đurđić i Sanja Bobar. Biće upriličena i promocija kozmetičke linije  - parfema Emine Jahović-Sandal posredstvom drogerija „Dama“, koji su njeni ekskluzivni zastupnici za crnogorsko tržište.

Već 17. aprila u okviru ,,Hipotekarna banka Fashion Day” u Capital Plazi biće organizovana izložba instalacija Jelene Đukanović i fotografija Relje Erakovića.

planataze14

U okviru ,,Carlling Fashion Day” u atrijumu Capital Plaze 19. aprila svoje kolekcije prikazaće Tijana Todorović, Donka Stankovski, Milena Vujačić, Antony Morato by Paradiso, Mirjam Bernard Varga i MAVI.

Zvanični fotograf događaja je Miodrag Marković. Za scenu je zadužena firma L&G DESIGN iz Ulcinja.

Zaštitno lice manifestacije ,,Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro” je bivša Miss Slovenije i Miss Universe Slovenije, jedna od najuspješnijih slovenačkih manekenki Iris Mulej.

Na manifestaciji će se koristiti zvanična šminka kuće Prestige cosmetics. Zvanični partner zadužen za vizuelni identitet u dijelu šminke i frizura je tim ,,Zoran”.

A.P.

Portal Analitika