Politika

Lamežević: Sačuvati borovu šumu od devastacije

Pozitivna Crna Gora pozvala je Opštinu Ulcinj i JP Morsko dobro da pomognu akciju grupe građana u revitalizaciji borove šume.
Lamežević: Sačuvati borovu šumu od devastacije
Portal AnalitikaIzvor

"Ukoliko ne sačuvamo pomenuti resurs, sadašnjim tempom devastacije, šuma bi mogla, prema procjenama, nestati u narednih deset godina", kazao je predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Ulcinj Fuad Lamežević.

Kako je rekao, zbog neodgovornosti nadležnih i vremenskih nepogoda, nakon kojih se ništa ne preduzima od strane odgovornih i stručnih službi, jedna od najatraktivnijih lokacija decenijama je prepuštena sebi i prijeti joj nestajanje.

Lamežević je istakao da Pozitivna Crna Gora podržava akciju čišćenja i revitalizacije šume u organizaciji grupe građana Ulcinja, te da je spremna je da u saradnji sa NVO “Zeleni korak” uradi projektni zadatak za revitalizaciju borove šume.

"Očekujemo od Opštine Ulcinj i JP Morsko dobro, da podrže projekat, kao i aktivnosti grupe građana, kako bi se sačuvala Borova šuma a samim tim i pospješio zdravstveni turizam opštine", zaključio je Lamežević.

Portal Analitika