Društvo

Tužilaštvo ispituje kako je ,,Vodovod“ rješavao stambene probleme zaposlenih

Osnovno državno tužilaštvo ispituje okolnosti pod kojim su prije osam godina zaposleni u hercegnovskom preduzeću ,,Vodovod i kanalizacija“ dobili novac za rješavanje stambenih problema.
Tužilaštvo ispituje kako je ,,Vodovod“ rješavao stambene probleme zaposlenih
Portal AnalitikaIzvor

Bivši direktor Zoran Šabanović kaže da su radnici dobili kredite na osnovu odluke Upravnog odbora, a radnici tvrde da je riječ o bespovratnim sredstvima. ,,Vodovod“ je najavio spor protiv radnika, od kojih je 28 opunomoćilo advokata Petra Zlokovića da ih zastupa. 

-Odlukom UO Vodovoda od 3. marta 2008. godine, 28 radnika dobilo je bespovratno po 8.000 eura, a novac je uplaćen na njihove žiro račune kod ovlašćenih banaka. Dijelu radnika dodatno je, po istoj odluci, uplaćeni po 2.000 eura, na ime kamate koju to preduzeće preuzima na sebe, za one koji dignu kredit do 20.000 eura - kazao je advokat Zloković. On navodi da su sredstva dobijena po proceduri i u skladu sa pravilnikom za rješavanje stambenih problema zaposlenih. Sporno je, kaže on, to što se pojavila još jedna odluka sa istim datumom i zavedena pod istim brojem, čiju kopiju bez pečata on posjeduje. Prema tom dokumentu, Upravni odbor preduzeća odobrio je zaposlenima novac za rješavanje stambenih problema dodjelom kredita u iznosu od 8.000 do 10.000 eura, sa grejs periodom od tri godine, uz godišnju kamatu od tri procenta i rokom vraćanja od pet godina. (Pobjeda)

Portal Analitika