NATO

PR služba MOD-a kompatibilna sa NATO-om

Stiven Merindžer (Steven Mehringer), rukovodilac Službe za komunikacije NATO-vog Odsjeka za javnu diplomatiju (Public Diplomacy Division) posjetio je danas Ministarstvo odbrane i Službu za odnose sa javnošću i protokol.
PR služba MOD-a kompatibilna sa NATO-om
Portal AnalitikaIzvor

Tokom susreta sa državnim sekretarom Bojanom Šarkićem, Merindžer je kazao da njegova posjeta ima za cilj da se bolje upozna sa funkcionisanjem i kapacitetima PR službe Ministarstva odbrane, u pravcu kompatibilnosti sa odgovarajućim službama u NATO.

Šarkić je svom gostu iz Brisela predstavio strategiju i viziju Ministarstva odbrane u segmentu odnosa sa javnošću, naglašavajući da je u posljednjem periodu izvršeno značajno redefinisanje cijelog sistema, uz postavljanje visokih i zahtjevnih kriterijuma kakvi se očekuju od zemlje koja je pred samim ulaznim vratima Alijanse.

On je informisao Merindžera da je Služba za odnose sa javnošću nedavno uspješno odradila vježbu kriznog komuniciranja sa trenerima iz NATO-a, naglašavajući da je i tehnološka ospobljenost Službe dovedena na kompatibilni nivo sa Alijansom.    

Konstatovano je da Služba za odnose sa javnošću i protokol brojnim aktivnostima i kampanjama daje doprinos pravovremenom i objektivnom informisanju javnosti o radu Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Portal Analitika