Muzika

Fed Le Grand zvijezda ovogodišnjeg "City Groova"!

Svjetski poznati di-džej i producent Fed Le Grand glavna je zvijezda ovogodišnjeg izdanja festivala "City Groove", saopštili su organizatori na današnjem presu koji je upriličen u Hard rok kafeu.
Fed Le Grand zvijezda ovogodišnjeg "City Groova"!
Portal AnalitikaIzvor

"Flying Dutchman", kako ga često zovu, nastupiće pred podgoričkom publikom druge festivalske večeri, 14. maja.

Svi koji prate rad Fed Le Granda znaju da voli da eksperimentiše sa underground i minimal-tech zvukom, a na albumu prvijencu "Output" dokazao je kako moćno može da zvuči kombinacija hip-hopa, fanka i densa. Madona ga je lično zamolila da uradi remiks za njen hit "Give it to me", a ujedno je njegovu muziku koristila za promociju svoje "Sticky and Sweet" turneje.

Organizatori "City Groove" festivala svim ljubiteljima dobrog zvuka obećavaju spektakl za pamćenje.

City Groove će otvoriti popularni sastav Dubioza kolektiv 13. maja, a iste večeri će nastupiti i slovenački muzičar Magnifico, kao i domaći bend Vertigo.

Festival će završiti legendarni rok sastav Partibrejkers, a uz njih će na zatvaranju 15. maja nastupiti i bend Ničim izazvan.

- Ove godine smo unaprijedili festival i podigli ga za stepenicu više na svaki mogući način. Festival pokazuje ono što smo mi već odavno znali - da Podgorica ima publiku, ali da je falilo dobrih sadržaja. Naša misija i vizija je ostala ista, a to je da podignemo kulturni nivo i da damo podršku crnogorskim izvođačima i našim prijateljima festivala. Moram kazati da ove godine neće biti pop večeri, zbog anketa koje smo radili i u razgovorima sa našim sponzorima došli smo do toga da nam je potrebno elektronsko veče, tako da je zvijezda te druge večeri holandski di-džej Fed Le Grand. Uz to što imamo iste sponzore i ove godine, to je samo dokaz da i dalje imaju povjerenja u nas - kazao je direktor agencije Comfortably numb i prvi čovjek festivala „City Groove“, Dragan Bulajić i dodao:

- Prvi put ulazimo u svjetsku prodajnu mrežu gigstix.com i ulaznice će moći da se kupe na svim njihovim prodajnim mjestima, takođe, u Hard rok kafeu i od ove godine u IDEA marketima. Ove godine, za sve koji to budu željeli iz Crne Gore i van naše zemlje, karte će biti dostupne i u onlajn prodaji.  

Direktorica KIC-a, Snežana Burzan, navela je da je Podgorica i ove godine pokrovitelj muzičkog festivala “City Groove”.

hrc13

- Kao odgovorna lokalna uprava poslušali smo rezultate anketa po kojoj Podgorici nedostaju veliki koncerti, pa smo u kratkom periodu nakon mnogo godina koncertne tišine na otvorenom, obradovali mnoge sugrađane, prihvatajući pokroviteljstvo prvog višednevnog muzičkog festivala “City Groove” prošle godine. Potom smo sa prijateljima grada i sponzorima organizovali koncerte Zdravka Čolića uoči 13. jula Dana državnosti na prepunom Trgu Svetog Petra Cetinjskog. Zatim smo organizovali odlično prihvaćeni, spektakularni, novogodišnji koncert na Trgu nezavisnosti regionalnih zvijezda Željka Joksimovića i Hari Mata Harija. Drugi festival “City Groove” dovešće na stadion Malih sportova prestižne bendove i di-džeja, a grad Podgorica, uz pokroviteljstvo pružiće i logističku podršku i ove godine. Podržavajući ovaj i ovako koncipiran festival, podstičemo kvalitetan razvoj kulture i muzičke kulture u Podgorici. Prepoznali smo renomiranu domaću agenciju “Comfortably numb”, nastavili saradnju pa pozivam drage sugrađane i ostale širom Crne Gore i regiona da se uz dobru muziku družimo od 13-15 maja. Dobrodošli na drugi “City Groove” - zaključila je Burzan i pozvala sve ljubitelje dobrog zvuka da dođu i posjete festival.

Ispred produkcije festivala, Balša Vojičić je okupljenim novinarima kazao da ovogodišnje izdanje “City Groove” festivala donosi unaprijeđeni scenski doživljaj.

- Ove godine ćemo unaprijediti scenski doživljaj, imamo binu koja je duga 24 metra, i visoka 12 metara, a lokaciju Stadion malih sportova smo izabrali jer ima sve elmente za organizaciju jednog muzičkog spektakla kakav će biti “City Groove”. Da podsjetim da prve večeri imamo finaliste našeg drugog festivala - Royal Musica, pljevaljski bend “Vertigo”, kao i slovenačkog muzičara Manjifika koji prvi put nastupa u Podgorici. Glavna zvijezda prve večeri je bend koji sa razlogom najavljuju kao balkansku atrakciju - “Dubioza kolektiv”. Drugu noć, pored glavne zvijezde Feda Le Granda, nastupiće kao domaća podrška di-džej Cule i di-džej Mr. Jools, dok će u završnici festival svirati Vanja Radovanović sa bendom VIII2, “Ničim izazvan” i Partibrejkersi. Tokom druge večeri imaćemo specijalan light show i sound sistem, a Fed Le Grand je imao i specijalne zahtjeve kada je produkcija u pitanju, pa se njegov nastup neće razlikovati od onoga na bilo kojem drugom svjetskom elektronskom festivalu - objasnio je Vojičić.   

- Hard rok kafe Podgorica je drugi put zaredom prijatelj i sponzor festivala, zajedno sa Capital Plazom. Prošle godine smo bili generalni pokrovitelji, jer je festival započeo Grand otvaranjem Hard rok kafea i spektaklom koji je priređen na lokaciji kod Tehnickih fakulteta. Hard rok kafe, kao svjetski prepoznat brend, i ove godine biće domaćin svim muzičarima, njihovim fanovima, medijima i naravno, ljubiteljima kvalitetnog zvuka tokom čitavog trajanja festivala. Takođe, bićemo jedan od punktova za kupovinu karata. Prošle godine smo pomogli da Podgorica dobije jedan ovakav festival i da našim dolaskom obilježimo i unaprijedimo kulturno-muzičku scenu i na to smo ponosni. Radujemo se što se partnerstvo nastavlja, i sto Festival raste iz godine u godinu, a kvalitet muzičara koji nastupaju svjedoči svemu tome - istakla je Nataša Milović menadžerka marketinga i prodaje Hard rok kafea.

Cijena ulaznice za prvo veče “City Groova” će koštati 8, za drugo 10 eura, dok je ulaz na treće, završno, veče festivala - slobodan.

Komplet ulaznica za prve dvije noći moći će da se kupi po cijeni od 15 eura, a biće pušten u prodaju za desetak dana, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopštili su organizatori.

A.POPOVIĆ

Portal Analitika