Politika

Danilović: DPS ne želi Sporazum

Demokratska partija socijalista ne želi da potpiše Sporazum o fer i slobodnim izborima, ocijenio je funkcioner DEMOS-a, Goran Danilović.
Danilović: DPS ne želi Sporazum
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da su se u DPS-u do posljednjeg trenutka nadali da će dio opozicije koji pregovara odustati, „te da će Đukanović nemoćno raširiti ruke prema Evropi uz čuvenu i otrcanu frazu: sve sam nudio ali nemam kome“.

„Žalosno skrivanje iza urednice RTCG je toliko providno da nije vrijedno pomena. I u poslednjem trenutku, danas, sjutra, DPS ce opet odigrati predstavu o nezavisnim institucijama, profesionalizmu i ucjenjivačkoj opoziciji! Nikada do sada premijer nije morao nikome da izlazi u susret pred izbore ili referendume, ne makar sa jakom kontrolnom ulogom opozicije“, napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, preko 200 mjesta od vrha po dubini (od državnih preduzeća do lokalninih javnih ustanova) pripada po Sporazumu opoziciji - u ključnim oblastima pravo na zajedničko odlučivanja, supotpis.

„To je ključni problem i sada treba naći nešto drugo, neki objektivni ili istorijski motiv da se sporazum odbaci. Samo naprijed. Čekamo taj scenario mirno i staloženo“, naveo je Danilović.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika