Košarka

EL: Radonjićeva Zvezda poražena u Moskvi od CSKA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od CSKA u Moskvi sa 84:74 u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige. Naredni meč igra se u četvrtak u prijestonici Rusije.
EL: Radonjićeva Zvezda poražena u Moskvi od CSKA
Portal AnalitikaIzvor

‘Armejci’ su bili favoriti pred početak serije sa šampionom Srbije, a taj epitet su opravdali, s tim što su im ‘crveno-bijeli’ pružili veliki otpor.

Veoma raspoloženi Miloš Teodosić i Kajl Hajns donijeli su prevagu u prvom meču Top8 faze, koji je obiljležilo i nekoliko diskutabilnih odluka sudija, koje, ipak, ne umanjuju zasluženu pobjedu Moskovljana.

Njabolji u timu Zvezde bili su Kvinsi Miler i Stefan Jović sa po 14 poena, dok je Tarens Kinzi imao 11 poena. Teodosić je predvodio CSKA sa 23 poena, šest skokova i šest asistencija za 35 minuta na terenu, dok je Hajns dodao 21 poen. Dvocifreni učinak imao je i Nikita Kurbanov, koji je utakmicu završio sa 13 poena i šest skokova. 

Naredna utakmica između Moskovljana i šampiona Srbije igra se u četvrtak od 19 časova, a serija se potom seli u Beograd, na treću utakmicu koja je zakazana za poneđeljak. Plasman na ‘fajnal for’ izboriće ekipa koja prva stigne do tri trijumfa.

Portal Analitika