Društvo

FOTO: Djeca iz "Zvončića" donijela u Crveni krst pomoć za vršnjake

Djeca iz vrtića "Zvončić" iz Maslina posjetila su danas Crveni krst Crne Gore, kako bi toj organizaciji uručili pomoć koju su prikupljali u prethodnim danima.
FOTO: Djeca iz "Zvončića" donijela u Crveni krst pomoć za vršnjake
Portal AnalitikaIzvor

Oni su donirali odjeću, obuću, igračke i knjige za svoje vršnjake koji se nalaze u težoj materijalnoj situaciji.

- Za oko 45 mališana starije grupe i nekoliko njihovih vaspitačica i roditelja organizovana je kratka prezentacija o Crvenom krstu. Kako su naši predstavnici prošle godine posjetili vrtić "Zvončić", onda je tokom današnjeg druženja više vremena posvećeno davanju odgovora na pitanja mališana. Oni su željeli da znaju kome i kako pomaže Crveni krst, što se radi kada se neko povrijedi, ko i kada može dati krv, što se radi u slučajevima poplava i drugim vanrednim situacijama... Djeca su bila veoma znatiželjna. Kako su premali da se uključe u neke od naših aktivnosti, interesovalo ih je da čuju šta treba da prenesu svojim roditeljima - na koji način oni mogu da doprinesu. Pokazali su veliko interesovanje za načine humanitarnog djelovanja i izrazili želju da u narednom periodu organizuju slične akcije i posjete ponovo Crveni krst Crne Gore - ističu iz najstarije humanitarne organizacije.

Crveni krst Crne Gore podsjeća da kontinuirano sprovodi ovakve aktivnosti, kako bi djeca što ranije usvojila humane principe.

1204crveni2
Portal Analitika