Rukomet

PRVENSTVO MEDITERANA: Crna Gora ubjedljiva protiv Tunisa

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu kadetskog prvenstva Mediterana. Crnogorske kadetkinje pobijedile su večeras na Žabljaku, u prvom kolu, selekciju Tunisa 17:5 (4:1, 5:3 i 8:1).
PRVENSTVO MEDITERANA: Crna Gora ubjedljiva protiv Tunisa
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska selekcija tom pobjedom osvojila je maksimalnih pet bodova. Prema propozicijama, na Mediteranskom šampionatu utakmice se igraju u okviru tri trećine, koje traju po 15 minuta. Reprezentacija koja dobije trećinu osvaja bod, a trijumf na kraju meča donosi dva boda. Neriješen rezultat u trećini boduje se pola boda, dok remi na kraju donosi objema ekipama po bod. 

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Ksenija Džaferović sa sedam, dok je gol manje postigla Nikolina Knežević. 

Pobjede na startu šampionata ostvarile su i selekcije Turske i Francuske. Turska je pobijedila Italiju 25:12 (5:3, 9:5 i 11:4), dok je Francuska bila bolja od Egipta 20:13 (7:3, 6:5 i 7:5). U prvom kolu slobodna je bila Srbija.

Crna Gora će sjutra, drugog takmičarskog dana, igrati sa Francuskom (12) i Srbijom (19). U srijedu će biti slobodna, dan kasnije igraće sa Turskom (12) i Egiptom (19), a u petak prije podne sa Italijom (12). 

Istog dana biće odigrani polufinalni mečevi, a dan kasnije dueli za konačan plasman.

MINA

Portal Analitika