Fudbal

Mesi najbolje plaćeni fudbaler na svijetu

Fudbaler argentinske reprezentacije i Barselone Lionel Mesi i dalje je najbolje plaćeni fudbaler svijeta sa godišnjom zaradom od 74 miliona eura, piše “France Football”.
Mesi najbolje plaćeni fudbaler na svijetu
Portal AnalitikaIzvor

Mesijevi prihodi su u 2015. godini porasli za devet miliona eura u poređenju sa prijašnjim prihodima, zahvaljujući čemu je peterostruki osvajač Zlatne lopte ispred Portugalca Kristiana Ronalda (67.4 miliona eura) i kolege iz Barselone Brazilca Nejmara (43.5 miliona evra). Njih su trojica već treću godinu zaredom na vrhu liste najbolje plaćenih fudbalera svijeta.

Procjene “France Footballa” temelje se na platama igrača prije plaćanja poreza, prihodima od sponzora i različitim bonusima. Angel Di Maria je najbolje plaćeni fudbaler u Francuskoj sa 24 miliona eura nakon prelaska iz Mančester Junajteda u PSŽ, a tako je pretekao svoje saigrače iz pariškog kluba Tiaga Silvu i Zlatana Ibrahimovića.

Iako je u decembru dobio otkaz u Čelziju Portugalac Žoze Murinjo je najbolje plaćeni trener sa 24 miliona eura, a Pep Guardiola i Fabio Kapelo su odmah iza njega.

Portal Analitika