Politika

Cdu: Od šume obećanja ne vide se realne mogućnosti

Izborni štab Crnogorske demokratske unije (Cdu) pozdravlja sve dobronamjerne, konstruktivne i optimistične ideje, prijedloge i najave koji dolaze od učesnika izborne utakmice u Tivtu.
Cdu: Od šume obećanja ne vide se realne mogućnosti
Portal AnalitikaIzvor

"Sa mnogim od njih bi bili saglasni, naročito s onima koje su elementarno realistični i ostvarivi. Posebno podržavamo naše sopstvene ideje i zalaganja, pa i kada ih čujemo kao dio predizborne retorike drugih stranaka i udruženja.  Jasno je, još od trenutka kada se za izbore prijavilo dvanaest lista, bez obzira na djelimični bojkot izbora, da u novom tivatskom parlamentu neće biti mjesta za sve. Zbog toga je od izuzetne važnosti da građani Tivta prepoznaju i razlikuju ozbiljne i ostvarive zahtjeve i ideje od puke predizborne logike", ističe se u saopštenju Cdu.

Lista "Cdu, Neven Staničić, Vakat je za Tivat" predlaže konkretne programe i ideje koji se tiču upravljanja prostorom.

"Nije nam potreban, niti je moguć, raskid saradnje sa organima i službama republičke vlasti, već promjena načina odlučivanja i uključivanje građana Tivta u proces donošenja odluka.  Slično je sa programima zapošljavanja. Tivtu nije potrebna nova runda predizbornih obećanja u vezi zapošljavanja na tivatskom aerodromu, na primjer, već ozbiljni programi privatno-javnog partnerstva i svrsishodno osnivanje i rad novih opštinskih agencija i službi.  Tivtu je, na kraju, potrebna jasna vizija razvoja, a ne poplava neodgovornih ideja raskida saradnje sa institucijama države Crne Gore. Još manje nam je potrebno ponavljanje dvopartijskog načina vladanja, koje se svodilo na podjelu funkcija i radnih mjesta između veće i manje koalicione stranke, od izbora do izbora. Vrijeme je za višestranačku vlast u Tivtu. Vrijeme je za odgovornu politiku, vrijeme je za Cdu, vakat je za Tivat", poručili su iz Cdu.

Portal Analitika