Politika

Raonić: Potrošeno vrijeme obesmišljava dogovor

Potrošeno vrijeme obesmišljava eventualni dogovor vlasti i dijela opozicije, jer kadar koji bude imenovan na funkcije neće imati dovoljno vremena za konkretni pomak u kontroli zloupotreba, ocijenio je Boris Raonić iz Građanske alijanse.
Raonić: Potrošeno vrijeme obesmišljava dogovor
Portal AnalitikaIzvor

„Ovoliko potrošenog vremena totalno obesmišljava eventualni dogovor, iz prostog razloga što kadrovi koji budu imenovani na funkcije, neće imati dovoljno vremena ni da se upoznaju sa radom institucija, a ne da dovedu do konkretnog pomaka u smislu kontrole zloupotreba koje su se eventualno dešavale“, rekao je Raonić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u najboljem slučaju imenovanja će se desiti u maju, a odmah potom dolazi period godišnjih odmora i špic izborne kampanje.

„Poseban problem predstavljaće i raspodjela mandata između i unutar partija, imajući u vidu naslijeđene probleme vezane za nepovjerenje među partijama, ali i samim rukovodstvima“, kazao je Raonić.

Kako je rekao, prosto je nevjerovatno da lideri, i pored ogromnog intersovanja javnosti, nijesu našli za shodno da objektivno informišu javnost, čime su pokazali koliko im je stalo do legitimnosti procesa, ali i do unutarpartijskih konsultacija o samom procesu.

„Javnost se o samom sporazumu mogla informisati samo zahvaljujući tome što je jedna partija na svojoj Facebook stranici objavila nacrt sporazuma“, kazao je Raonić.

Kako je dodao, detalje, poput onih šta znači izmjena izbornog zakonodavstva u dijelu predstavljanja Albanaca ili medijskih zakona, nije moguće dobiti ni od koga.

„Pa se stiče utisak da bi se sve dovelo u red samo ako bi direktorica Prvog programa Javnog servisa podnijela ostavku. Sve ostalo je izgleda u redu“, naveo je Raonić.

Izvor: Mina

Portal Analitika