Košarka

Saopštenje KSCG povodom napada Dragićevića na sudiju Šundića!

Povodom dešavanja na utakmici KK Jedinstvo – KK Budućnost Voli, nakon koje su službena lica – sudija Vladan Šundić, prijavili da je igrač KK Budućnost Voli Tadija Dragićević fizički nasrnuo na njega, na način što je istog otvorenim šakama – dlanovima udario u predjelu lica, Komesar Erste lige je na osnovu odgledanog snimka navedene utakmice, izvještaja službenih lica, izjave igrača T. Dragićevića, donio sljedeće odluke:
Saopštenje KSCG povodom napada Dragićevića na sudiju Šundića!
Portal AnalitikaIzvor

- igraču Tadiji Dragićeviću se, zbog težine učinjenog prekršaja, izriče automatska suspenzija (zabrana igranja svih utakmica) i kompletan predmet se prosljeđuje Disciplinskoj komisiji KSCG na dalji postupak i odlučivanje.

- igrač Tadija Dragićević se shodno članu 59 D Propozicija takmičenja I A MCKL, zbog nesportskog ponašanja igrača, ostvarenog fizičkog napada na službeno lice, sudiju V. Šundića, kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 5. 000 eura;

Košarkaški savez Crne Gore je takođe upoznat sa pravosnažnim rješenjem Suda za prekršaje Bijelo Polje (PP.br.330/16) od 09. 04. 2016. godine, na osnovu kojeg je igrač Tadija Dragićević proglašen krivim za fizički napad na oštećenog Šundić Vladana (službeno lice) i istim je izrečena novčana kazna u iznosu od 350 eura.

Košarkaški savez Crne Gore najoštrije osuđuje vandalski postupak neidentifikovanih pojedinaca koji su nakon završetka druge utakmice četvrtfinala Play Off-a KK Ibar – KK Sutjeska prilikom izlaska iz Rožaja kamenovali autobus u kojem se nalazila ekipa KK Sutjeske kojom prilikom na sreću niko nije povrijeđen, ali je izazvana materijalna šteta.

U očekivanju da nadležni državni organi preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja počinilaca ovog nemilog događaja, koji je izazvao oštre osude KK Ibar i ljubitelje sporta u Rožajama, uvjereni smo da će prijateljski i sportski odnosi ova dva kluba ostati nepromijenjeni.

Portal Analitika