Društvo

Budi akter – pokaži karakter

Fondacija AKTER organizovala je danas humanitarnu akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama u ruralnim oblastima, donirajući prehrambene i higijenske pakete samohranim staračkim domaćinstvima i porodicama čiji se članovi nalaze u teškom materijalnom ili zdravstvenom stanju.
Budi akter – pokaži karakter
Portal AnalitikaIzvor

Akcija je sprovedena u naseljima Virpazar, Orahovo, Gluhi Do, Krnjice, Dupilo, Gornji Brčeli i Donji Brčeli.

Direktor Fondacije Marko Mašanović kazao je da je akcija uspješno sprovedena i istakao da se projekat temeljio isključivo na volonterskom radu, uz podršku lokalne samouprave i značajno učešće omladinske i studentske populacije.

Filip Jovanovski, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, naveo je kako je cilj organizacije sadržan u njenom geslu „Budi akter – pokaži karakter“, kroz poziv svakom građaninu da bude aktivni učesnik društvenih procesa i gradi Crnu Goru kao državu humanosti.

Dobrotvorna akcija, najavljena iz Upravnog odbora Fondacije u februaru, organizovana je u saradnji sa Mjesnom zajednicom Crmnica. Projekat je izazvao veliko interesovanje i pozitivnu reakciju mještana.

Fondacija AKTER je neprofitna organizacija sa sjedištem u Podgorici, posvećena filantropiji i kulturnom djelovanju u svrhu afirmacije univerzalnih vrijednosti i interesa države Crne Gore i njenih građana.

Portal Analitika