Društvo

Slike Ane Grujičić u Prostoru za umjetnost Societe Generale banke

Mlada akademska vajarka Ana Grujičić predstavila se ciklusom od 11 slika, rađenih u tehnici akrilik na platnu, izloženim u Prostoru za umjetnost u Upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro.
Slike Ane Grujičić u Prostoru za umjetnost Societe Generale banke
Portal AnalitikaIzvor

Grujičić je kazala da iako izvorište i inspiracija tog ciklusa leže u njenom iskustvu, kroz tijelo i pokret u tim slikama, ona ne pokušava da pruži plesnu studiju, već prije svega studiju jednog artističkog stava koji podrazumijeva nadahnuće, emociju i dar, ali i duboku koncentraciju, vježbu i disciplinu.

Grujičić, rođena u Podgorici 1985. godine, završila je specijalističke studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2012. godine, odsjek vajarstvo u klasi profesora Milivoja Babovića.

Izlagala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu i član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, a trenutno živi i radi u Beogradu.

Projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu, a započet je kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe.

-Societe Generale banke Montenegro će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima na društvenim mrežama Facebook i Twitter- saopšteno je Portalu Analitika iz banke.  

Portal Analitika