Zabava

Ovakve žene su fatalne: Svi muškarci padaju pred njom

Žene koje su svjesne svojih kvaliteta, koje znaju biti srećne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja. Najprivlačniji je muškarac koji ima vjere u sebe, to je afrodizijak bez konkurencije i ta vrsta moći djelotvornija je i od materijalne.
Ovakve žene su fatalne: Svi muškarci padaju pred njom
Portal AnalitikaIzvor

Kada se spomene izraz “fatalna žena” prvo što nam padne na pamet je zanosna ljepotica, tajanstvena, privlačna, neodoljiva, ona koja ostavlja bez daha … Ipak, sam pojam prvenstveno je označavao prelijepu, ali opasnu ženu, koja je muškarca potpuno opčinjavala svojim čarima, ali ga je na kraju odbacivala, često i ubijala. Izraz potiče iz francuskog jezika “femme fatale” i u doslovnom prevodu označava sudbinsku, ali smrtonosnu ženu. Sam izraz popularizovan je u filmovima 20. veka, a kako je zapisao jedan francuski filmski kritičar “Fatalna žena je kamenog srca ispod seksi kombinezona od crne svile. Ona jednostavno uništava muškarce “. 

I to je prava suština pojma fatalna žena. Ona svoje čari naglašava tijelom, a harizmom prikriva svoj pravi karakter. Potpuno izludi muškarca, uzme od njega ono što želi, i na kraju ga odbacuje kao nepotrebnu stvar. Muškarac je toliko opsjednut njenom ljepotom i čarima, da bi za nju učinio apsolutno sve. 

Ipak, u svakodnevnom životu “fatalna žena” ne uzima život, ali ga često potpuno određuje i ostavlja neizbrisiv trag. 

Ali, bez obzira na definicije, postoji li jedinstven odgovor koje su to žene fatalne? Šta ih čini toliko neodoljivim? Da li je to lijepo tijelo, lice, harizma, način na koji postupaju sa muškarcima …? Da li se pojam “fatalne žene” menja s planetarnim trendom “savršene žene”? Ili tu fatalnost one jednostavne nose u sebi, bez obzira na prihvaćene predstave o lepoti? 

Psiholozi tvrde da su “fatalne žene” u stvari one koje “zrače”, imaju dozu tajanstvenosti u sebi, urođeni seksipil, pa muškarcu koji ih posmatra djeluju nedokučivo, misteriozno, tajanstveno. Nije, dakle, stvar ni u seksi tijelu, izazovnoj haljini, crvenom ružu ili parfemu koji stavlja. Tajna je u izrazu lica, gestovima, ponašanju, govoru i držanju tijela. Žena izgleda fatalno kada je neosvojiva, neukrotiva … Ona ostavlja muškarca potpuno zbunjenog, ne može shvatiti što je to na njoj što ga toliko privlači, tvrde stručnjaci. 

Prof. dr Jovo Toševski kaže da “fatalnost” odražava stanje rijetke sposobnosti da se emocionalna memorija drži mirnijom nego kod “nefatalnih” ljudi. On tvrdi da žena nikada nije fatalna dok je sama, već samo kada je okružena muškarcima. Taj atribut daje retka aktivacija emocionalnih zapisa, što se događa samo kada se ženi na licu ocrtavaju neodređene, često nesvjesne memorije, koje nisu u vezi s muškarcem s kojim ona razgovara. Njene misli u tom času nikome nijesu upućene, nema fiksiranu emocionalnu nameru. Zbog toga muškarac ne može dokučiti što ona misli i želi. To je, po riječima ovog stručnjaka, “tajna fatalnosti”. 

Takođe, psiholozi tvrde da je pored toga što žena djeluje mnogo fatalnije kada se stiče dojam da nikome ne pripada, najprivlačnija kada je u društvu muškarca koji je pogrešno uvjeren da je ona njegova. 

Ono što krasi “fatalnu ženu” jeste nenamješten, iskren osmjeh, koji potiče od njenog zadovoljstva samom sobom. Žene koje su svjesne svojih kvaliteta, koje znaju biti srećne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja. 
(Super Žena)

Portal Analitika