Košarka

Danas odluka komesara o kazni za Dragićevića

Komesar za takmičenja Košarkaškog saveza Crne Gore, Miomir M. Mugoša, danas će dobiti na uvid snimak incidenta u kojem je košarkaš Budućnost Volija Tadija Dragićević napao sudiju Vladana Šundića na meču u Bijelom Polju.
Danas odluka komesara o kazni za Dragićevića
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, Mugoša je dužan da pregleda izvještaj delegata utakmice Jedinstvo – Budućnost Voli, Zorana Nišavića.

- Ne želim da komentarišem cijeli incident jer jednostavno do sada nijesam imao priliku da vidim materijal sa meča. U ponedjeljak ujutru izvještaj delegata i snimak biće mi dostavljen. Već tokom popodneva Košarkaški savez Crne Gore oglasiće se povodom incidenta zvaničnim saopštenjem, kao što je i do sada bio slučaj – kazao je Mugoša za Arenu.

Kakve posljedice čekaju Dragićevića? Javnost je juče spekulisala o tome da li se radilo o klasičnom udaranju ili je as Podgoričana ,,samo“ uhvatio Šundića za lice. Jedno je sigurno, bilo kakvo fizičko nasrtanje na arbitra košarkaške utakmice, po pravilima KSCG, znači i automatsku suspenziju. Ukoliko to bude slučaj, Mugoša će novčano kazniti Dragićevića, a kompletan slučaj proslijediti Disciplinskoj komisiji KSCG.

Ona bi tada donijela odluku o dužini eventualne zabrane igranja. Prethodna praksa pokazala je, da je za slučajeve nasrtanja na sudije, Disciplinska komisija KSCG izricala višemjesečne kazne. Ukoliko to bude slučaj, to bi značilo i vjerovatan kraj karijere Tadije Dragićevića u Budućnost Voliju. 

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika