Rukomet

ADŽIĆ: Nijesmo favoriti na fajnal-foru

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da ostaje žal što nije uspio da izvuče maksimum iz najiskusnijih igračica u duelu protiv Baja Marea, dok su mlađe sjajno iskoristile svaki minut u Ligi šampiona.
ADŽIĆ: Nijesmo favoriti na fajnal-foru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Adžić je istakao da je plasman na finalni turnir u Budimpešti veliki uspjeh, kada se u obzir uzme činjenica da je konkurencija bila mnogo jača nego prethodne dvije sezone, te da među putnicima u Budimpeštu nema timova kao što su Larvik i Rostov.

Uoči žrijeba za finalni turnir koji je na programu 15. aprila, Adžić je istakao da nema posebnih želja, ali istakao da je Đer favorit za osvajanje trofeja, jer je dominantan od početka sezone, ima sjajan sistem i odličnog trenera, a uz to će igrati pred svojim navijačima.

"Hvala publici što nas je na lijep način ispratila na finalni turnir. Žao mi je što nijesam uspio da izvučem maksimum iz djevojaka koje su najvažnije u rotaciji, a mlađe su sjajno iskoristile svaki minut u Ligi šampiona. Plasman na finalni turnir je uspjeh kada se u obzir uzme veoma jaka konkurencija, kao i činjenica da među putnicima u Budimpeštu nijesu timovi kao što su Larvik i Rostov", kazao je Adžić na konferenciji za novinare po završetku meča.

Žrijeb parova polufinala biće obavljen 15. aprila u Budimpešti, a ”plave” dobro poznaju Đer, Vardar i CSM Bukurešt, jer su pomenuti timovi bili rivali u glavnoj rundi Lige šampiona.

"Nijesmo favoriti na finalnom turniru, jer je Đer dominantan od početka sezone i izuzetno cijenim sistem koji imaju i trenera koji sjajno vodi ekipu. Igraju na svom terenu i realno je da su favoriti za osvajanje trofeja. Imamo iskustvo igranja na finalnom turniru i vjerujemo da možemo odigrati dva kvalitetna meča u Budimpešti. Želimo plasman u finale, a onda je sve moguće. Igrali smo ove sezone protiv svih timova koji su izborili plasman na finalni turnir i može se reći da su najbolji na kraju stigli u Budimpeštu. Sigurno je da će biti neuporedivo teže nego u posljednje dvije sezone, ali dobro smo analizirali sve protivnike koji nas potencijalno očekuju u Budimpešti i vjerujem da ćemo biti spremni za izazove koji nas čekaju", zaključio je Adžić, koji je istakao da povreda Dragane Cvijić koja je napustila igru u 25. minutu, nije ozbiljnije prirode i očekuje da će nastaviti sa treninzima već od srijede.

Portal Analitika