Politika

Opozicija preuzela vlast u nikšićkoj Župi

U nikšićkoj mjesnoj zajednici Župa nedavno su održani izbori za novo rukovodstvo i predsjednika. Nakon desetogodišnjeg upravljanja Demokratske partije socijalista DPS, mještani 12 sela sa oko 4.000 stanovnika, odlučili su da povjerenje ukaže opoziciji, koja sada čini većinu u Savjetu mjesne zajednice.
Opozicija preuzela vlast u nikšićkoj Župi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prvi čovjek Župe Dragoljub Radulović iz Građanskog pokreta URA kaže da je glasanje prošlo korektno i da se nada da će u saradnji sa ostatkom Savjeta Župu podići na noge.

"Ranije nijesmo imali priliku da Savjet zakaže zbor i da mu prisustvuje tri odsto članova, pa da se formira Izborna komisija", rekao je Radulović za TV Vijesti.

Prioritet je rješavanje vodosnabdijevanja, kao i dobijanje novca od koncesija na rudu Boksita u čemu očekuju podršku Opštine Nikšić.

"Moramo organizovati sastanak, doći do dogovora, da vidimo koje su obaveze novog gazde prema mjesnoj zajednici, koja je obaveza Opštine i države shodno koncesionom ugovoru koji je potpisan", dodao je Radulović.

Njegov protivkandidat, dugogodišnji predsjednik DPS-a Župe Tomo Knežević prihvatio je izborni rezultat, a kao član Savjeta obećava da neće sabotirati rad Radulovića, već da će mu pomoći da selo podigne na noge.

TV Vijesti

Portal Analitika