Fudbal

Bivši Zidanov saigrač umro kao beskućnik

Žoakim Fernandes, nekadašnji član Milana i saigrač Zinedina Zidana, umro je u 43. godini od hladnoće u napuštenom hangaru u Parizu.
Bivši Zidanov saigrač umro kao beskućnik
Portal AnalitikaIzvor

Senegalac je karijeru započeo 1993. godine u Bordou, a bio je dio ekipe 'Žirondinaca' sa legendarnim Zinedinom Zidanom – koja je 1996. igrača finale Kupa UEFA.

Mogao je da igra na nekoliko pozicija, kao centralni, zadnji vezni i na mjestu štopera, da bi ubrzo dobio nadimak 'novi Desai'.

Poslije Bordoa nastupao je za Kaen jednu sezonu, prije nego što ga je Alberto Zakeroni doveo u Italiju. Na Apeninskom poluostrvu bio je član Monce, Udinezea i slavnog Milana, iz Udina je otišao na pozajmicu u Tuluz, ali je zbog stalnih povreda i depresije bio primoran da prekine karijeru sa nepunih 30 godina. 

Iz Milana se preselio u Dandi Junajted, dok mu je posljednji klub bio indonežanski Persma Manado. 

Tokom života pratili su ga brojni problemi, pored spomenute depresije i povreda, izdržavao je svoju mnogobrojnu porodicu u domovini, žena od koje se razveo zabranila mu je da viđa đecu, a nekoliko godina proveo je i u zatvoru. 

Posljednjih nekoliko godina proveo je na ulicama Pariza kao beskućnih, a njegovo tijelo, nekoliko neđelja poslije smrti, pronašao je prijatelj s kojim je provodio najviše vremena.

B92

Portal Analitika