Region

Vučić: Srbija neće dozvoliti da je Hrvatska ucjenjuje i ponižava

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Republike Srbije zaprepašćena odlukom Hrvatske da ne podrži evropski put Srbije.
Vučić: Srbija neće dozvoliti da je Hrvatska ucjenjuje i ponižava
Portal AnalitikaIzvor

"Za takvu odluku, Republika Hrvatska nije imala ni jedan jedini valjan razlog", istakao je on, saopšteno je iz Vlade.

Kako je rekao, Srbija je primila k znanju stav Hrvatske i Srbija neće dozvoliti da je bilo ko u Evropi i svijetu, pa ni Republika Hrvatska, na bilo koji način ucjenjuje, ponižava i nipodaštava.

"Srbija je zemlja slobodarskog naroda i nikada neće biti vreća za udaranje bilo kome", navodi se u saopštenju predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Lider SNS je na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobjeđuje" u Novom Sadu poručio na da Srbija neće nikoga moliti i da neće mijenjati svoje zakone samo zato što to Hrvatska traži.

"Ni na čije ultimatume nećemo da pristajemo. Nećemo da mijenjamo zakon koji je dobar samo zato što se to Hrvatskoj hoće", podvukao je Vučić, reagujući na informaciju iz Brisela da je Hrvatska praktično blokirala Srbiju na pitanju pripreme pregovaračke platforme za poglavlje 23.

On je rekao da je Srbija sve vrijeme štitila svoje interese i da će to činiti i u budućnosti.

"Srbija je zemlja koja se nalazi na putu u EU, ali je štitila svoju slobodu i nezavisnost. I danas, kada u Briselu Hrvatska neće da se izjasni i pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, neki očekuju da ćemo nekoga da molimo", primijetio je Vučić i dodao:

"Ali, nećemo uputiti nijedan telefonski poziv", poručio je.

Izvor: b92.net

Portal Analitika