Politika

Pajović sa predstavnicima OEBS-a: Sporazum značajan demokratski iskorak

Sporazuma između vlasti i opozicije je značajan demokratski iskorak i šansa za sprovođenje slobodnih i fer izbora neophodnih za suštinske promjene crnogorskog društva, ocijenio je predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.
Pajović sa predstavnicima OEBS-a: Sporazum značajan demokratski iskorak
Portal AnalitikaIzvor

On je danas razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji sa direktorom Centra za prevenciju konflikata i zamjenikom šefa Sekretarijata OEBS-a, Marselom Peškom i šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom.

“Planom Pozitivne, koji je bio uslov za podršku Vladi u parlamentu, nakon 27 godina, pokrenuli smo proces političkih promjena, koje su omogućile opoziciji da uđe u Vladu kako bi kontrolisali, sproveli i realizovali kompletan izborni proces”, kazao je Pajovic.

On je naglasio da su panom Pozitivne sačuvani mir i politička stabilnost kao važne pretpostavke za uspješan nastavak evroatlantskih integracija, ali i organizaciju slobodnu i fer izbora.

Pajović je, kako je saopšteno, istakao značaj i ulogu OEBS-a i njihovu podršku procesu unaprijeđenja demokratije u Crnoj Gori.

Izvor: Mina

Portal Analitika