Politika

Cdu: Povećati zaposlenost Tivćana kroz javno-privatna partnerstva

Izborna lista "Cdu, Neven Staničić, Vakat je za Tivat", održala je juče drugu panel raspravu na temu "Politika, posao, zapošljavanje".
Cdu: Povećati zaposlenost Tivćana kroz javno-privatna partnerstva
Portal AnalitikaIzvor

Uvodna izlaganja na panelu su imali Darko Mrvaljević, koji je prenio iskustva iz opštine Danilovgrad, Marina Gardašević, koja je govorila o potencijalima zapošljavanja u turizmu i Veliša Stamatović, koji je ukazao na socijalne i psihološke aspekte odnosa prema načinu i modelima zapošljavanja.

Neven Staničić, potpredsjednik Cdu i kandidat za predsjednika opštine Tivat, iznio je osnove izbornog programa Cdu u segmentu zapošljavanja. Pored potrebe da lokalna uprava utiče na veću zastupljenost građana Tivta u radu lokalnih kompanija, Staničić je ukazao na neiskorištenu šansu i mogućnost da se kroz različite forme javno-privatnog partnerstva poveća učešće i zaposlenost Tivćana.

Staničić je istakao da će Cdu insistirati da opštinske vlasti poslije izbora pristupe organizovanju i učestvuju u upravljanju poslovima i funkcijama koje jedna moderna lokalna samouprava treba da uspostavi, koristeći uporedna iskustva i modele koji su poznati u našem neposrednom okruženju.

Predsjednik Cdu Miodrag Vlahović je istakao da Cdu ostaje dosljedna u politici koja traži saradnju i savezništvo sa političkim snagama koje prepoznaju potrebu uspostavljanja novog političkog modela i u Tivtu i u cijeloj Crnoj Gori.

Izborni štab Cdu će narednom panel raspravom, koja će biti posvećena viziji razvoja Tivta, zaokružiti tri segmenta izbornog programa "Prostor, posao, vizija".

Portal Analitika