Protokol

Krivokapić-Vajs: Fer izbori temelj na kom se gradi dalji razvoj društva

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić primio je danas delegaciju Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu predvođenu predjednikom Parlamentarne grupe Piter Vajsom.
Krivokapić-Vajs: Fer izbori temelj na kom se gradi dalji razvoj društva
Portal AnalitikaIzvor

Ranko Krivokapić je na početku sastanka poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog procesa u kojem se gradi i napreduje saradnja Skupštine Crne Gore i Bundestaga. Vajs je predsedniku Skupštine uputio riječi pohvale zbog pokretanja parlamentarnog dijaloga.

Sagovornici su govorili i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori kao i o daljem procesu koji joj predstoji na njenom evropskom i evroatlantskom putu.

Tokom sastanka je ocijenjeno da je razvoj demokratije i rast ekonomije od presudnog značaja za napredak Crne Gore, te da se ozbiljnim i predanim radom mogu dostići rezultati koji su konstruktivni i prosperitetni za stanovnike Crne Gore. Oni su tokom razgovora diskutovali o značaju parlamentarog dijaloga i njegovoj ulozi u procesu demokratizacije Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da su fer i nesporni izbori temelj na kojem se gradi dalji razvoj društva. Vajs je poručio je da vjeruje da će politički akteri učiniti sve kako bi Crna Gora nastavila svoj integracioni i reformski put koji rezultira jačanjem vladavine prava.

Portal Analitika