Društvo

Završen prvi krug takmičenja „Sigurna budućnost“

Danas je završen prvi krug takmičenja „Sigurna budućnost“, koji organizuje ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO Vlade Crne Gore.
Završen prvi krug takmičenja „Sigurna budućnost“
Portal AnalitikaIzvor

Prijavljeno je 90 ekipa iz svih gradova Crne Gore, a prvi krug je uspješno završilo njih 30.  Na taj način su se direktno plasirali za učešće u drugom krugu takmičenja.

„Drugi krug će trajati do 8.maja. Za razliku od prvog kruga u ovom dijelu takmičenja ekipe odgovaraju pisanim putem na 18 pitanja iz tri oblasti 1) međunarodni odnosi,  2) istorija i geografija i struktura i funkcionisanja NATO-a i 3) Crna Gora i NATO. Pitanja, kao i sve dodatne informacije o ovom dijelu takmičenja će se nalaziti na veb stranici www.alfacentar.org od 11.aprila,“  rekao je Miloš Perović, koordinator takmičenja. 

Pristigle odgovore će pregledati i ocjenjivati ekspertski žiri formiran od predstavnika Ministarstva odbrane, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Komunikacionog tima Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO i ALFA Centra. 

Najboljih deset ekipa iz drugog kruga plasiraće se u treći krug takmičenja koji će biti održan u kasarni „Milovan Šaranović” u Danilovgradu gdje će se takmičenje i završiti svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom  nagrada.

 „Zadovoljstvo nam je da zaključimo da su mladi iz svih krajeva Crne Gore pokazali veliko interesovanje i znanje u ovom dijelu takmičenja. Očekujemo da će kroz takmičenje saznati i naučiti veliki broj važnih činjenica o NATO-u i evroatlanskoj integraciji Crne Gore”, objasnio je Perović.

Takmičenje „Sigurna budućnost” za mlade uzrasta od 15 do 19 godina se po prvi put organizuje u Crnoj Gori. Svrha takmičenja je da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza.

Sve detalje o takmičenju moguće je naći na veb sajtu ALFA Centra i facebook stranici "Takmičenje za mlade Sigurna budućnost".

Portal Analitika