Politika

Skupština u januaru poslala odluku za imunitet Kneževića

Odluka za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv poslanika Milana Kneževića kojije optužen da je 17. oktobra kada su uklanjani šatori fizički nasrnuo na policijskog službenika dostavljena je Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica 14. januara, saopšteno je Pobjedi iz Skupštine Crne Gore.
Skupština u januaru poslala odluku za imunitet Kneževića
Portal AnalitikaIzvor

"Skupština Crne Gore 25. saziva, na Osmoj sjednici drugog redovnog (jesenjeg) zasjedanja u 2015. godini, 29. decembra donijela je Odluku kojom je dala odobrenje za pokretanje krivičnog postupka protiv Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a po zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica od 30. oktobra i 3. novembra",  kaže se u odgovoru.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Osnovnog suda, sudija Goran Đuković koji je zadužio predmet uputio je 23. februara dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore, a radi odlučivanja u smislu odredbe čl. 86 Ustava Crne Gore, odnosno ukidanja imuniteta poslanika Kneževića. Knežević se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako je policija ranije saopštila Knežević se tereti da je počinio krivično djelo prošle godine u jutarnjim časovima, prilikom policijske asistencije Komunalnoj policiji glavnog grada u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Portal Analitika