Politika

Aktivnosti Savjeta mladih DPS Nikšić povodom Svjetskog dana zdravlja

Savjet mladih DPS Nikšić je juče, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja u Nikšiću.
Aktivnosti Savjeta mladih DPS Nikšić povodom Svjetskog dana zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

"Ovim činom, mladi DPS-a Nikšić, pokazali su visok nivo svijesti o potrebi da se pomogne ljudima kojima je ta pomoć neophodna jer naše malo nekome može značiti mnogo. Takođe, ovom akcijom Savjet mladih DPS Nikšić želio je, na neki način, da posluži kao primjer i ostalim građanima, posebno mladim ljudima, kako bi podstakao njihovu humanost, a samim tim i apelovao na sve ljude i druge organizacije da se i oni uključe u akcije ovog tipa.  Druga aktivnost koju je, istim povodom, Savjet mladih DPS Nikšić danas organizovao bila je posjeta delegacije Savjeta mladih korisnicima Dnevnog boravka za stare kojima su tom prilikom uručeni prigodni pokloni koji će im boravak u Centru učiniti prijatnijim", saopšteno je Portalu Analitika iz nikšićkog Savjeta mladih DPS-a.

Podsjećaju da je Savjet mladih DPS Nikšić, u susret obilježavanju 7. aprila Svjetskog dana zdravlja, organizovao niz aktivnosti.

"Naime, delegacija Savjeta mladih posjetila je dječije odjeljenje Opšte bolnice u Nikšiću i uručila poklone malim pacijentima sa željom za njihovo brzo ozdravljenje.  Takođe, delegacija Savjeta mladih posjetila je i Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku i jednom broju pacijenata kojima nedostaje pažnja najbližih, razgovorom i prigodnim poklonima uljepšali dan.  Imajući u vidu da je dijabetes bolest koja sve više uzima maha i često se naziva „globalna epidemija“, nakon posjete zdravstvenim ustanovama, mladi su nastavili obilježavanje ovog značajnog datuma u Tržnom centru „Laković“, gdje je bilo organizovano mjerenje nivoa vrijednosti šećera u krvi i krvnog pritiska za sve posjetioce. Veliko interesovanje građana za pomenutu akciju bila je i dobra prilika da svi zainteresovani porazgovaraju sa zdravstvenim radnicima i dobiju stručne savjete, koji će im pomoći u prevenciji i liječenju ove bolesti. Cilj ovih aktivnosti je ukazivanje na značaj očuvanja i unapređenja zdravlja, što predstavlja obavezu svih pojedinaca i zajednice u cjelini. Ovakve i slične akcije Savjet mladih DPS Nikšić će nastaviti da promoviše i realizuje i u narednom periodu", ističe se u saopštenju.

Portal Analitika