Svijet

Zagreb: U toku akcija u vezi krađe iz policije

U Zagrebu je toku velika akcija specijalne policije i Uskoka povezana s provalom u sjedište krim policije iz koje je ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata. Kako HRT nezvanično saznaje, pretraga će trajati dugo u noć, a navodno je i 15-ak uhapšenih.
Zagreb: U toku akcija u vezi krađe iz policije
Portal AnalitikaIzvor

Sve je, kako navodi HRT, počelo predveče kada je Specijalna policija opkolila kuću u zagrebačkom naselju Vukomerec u kojoj žive osumnjičeni. Riječ je o osobama od kojih su policijske Kobre u februaru ove godine zaplijenile 280.000 eura i dva kilograma zlata koji su nestali iz policijskog sefa. 

Sve oko te krađe obavijeno je velom tajne i policija ne daje informacije pa je sve što mediji saznaju nezvanično. Tako se, kako navodi hrvatski Javni servis,  doznaje da je navodno riječ o akciji protiv više osoba koje su osumnjičene za pranje novca u ukupnom iznosu većem od sto miliona kuna. Između ostalog, navodno je riječ o osobama od kojih je policija prije dva mjeseca zaplijenila zlato i eure, koji su poslije ukradeni od policije. Nakon toga, uslijedile su smjene.

Hrvatski mediji javljaju i da je riječ o međunarodnom lancu pranja novca, a hrvatski građani novac su podizali s računa na koji im je uplaćen pa ga vraćali organizatorima. Akciju, u koju su duže vrijeme uključene i strane policije, podstakla je krađa zlata i eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije. Navodno je međunarodni lanac kriminalaca u Hrvatskoj prao novac južnoameričkih narko kartela fiktivnim otkupom zlata i pšenice.

U Uskoku se, navode mediji u Zagrebu, ne mogu dobiti nikakve informacije, dok su u Upravi policije potvrdili samo da je u toku akcija u saradnji s Uskokom. 

rtcg.me

Portal Analitika