Politika

DEDOVIĆ: "Izborni proces će biti kontrolisan"

Stvoreni su svi uslovi za primjenu novog izbornog zakonodavstva na lokalnim izborima u Tivtu, ocijenio je član Državne izborne komisije Vlado Dedović. On je, u emisiji "U centar" Televizije Crne Gore, kazao da bi svi akteri izbornog procesa trebalo da se ponašaju odgovorno kako bi zadovoljili tehničke i političke uslove. Tu se, kako je kazao, misli prije svega na Biračke odbore i Opštinsku izbornu komisiju.
DEDOVIĆ: "Izborni proces će biti kontrolisan"
Portal AnalitikaIzvor

"Tivat je test za primjenu novog izbornog zakonodavstva, i to je ono što mi u civilnom sektoru smatramo da je jako bitno, da novi koncept elektronske identifikacije birača koji je uveden, mora da bude testiran prije samih izbora", kazao je Dedović.

On je istakao da će izborni proces sam po sebi biti kontrolisan.

"Izborni proces će biti pod budnom pažnjom cjelokupne crnogorske javnosti, jer javnost želi da vidi da li su organi za sprovođenje izbora spremni da realizuju obaveze iz izbornog zakonodavstva, da li će sistem elektronske identifikacije birača biti sproveden bez problema, sa problemima, a sve kako bi se stvorio bolji ambijent za održavanje parlamentarnih izbora", kazao je Dedović.

rtcg.me

Portal Analitika