Društvo

Bijelo Polje: Sjećanje na stradale bugarske đake

Delegacije gradova Bijelog Polja i Svištova položile su danas cvijeće na Spomenik 12 ruža u Bijelom Polju, u znak sjećanja na 12 bugarskih đaka stradalih u saobraćajnoj nesreći u Kanjonu Lima 2004. godine.
Bijelo Polje: Sjećanje na stradale bugarske đake
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić, nakon što je sa delegacijom dva grada položio cvijeće na spomenik stradalim učenicima, podsjetio je na tragični događaj od prije dvanaest godina kojim povodom se svake godine na obalama Lima okupe delegacije iz Svištova i Bijelog Polja

"Iako je proteklo dvanaest godina od velike tragedije pažnja koju građani Bijelog Polja i lokalne uparave Svištova i Bijelog Polja daju ovom događaju ne gubi na intezitetu. Naprotiv ona jača kao što jačaju i veze dva grada koje su rezultirale saradnjom u raznim oblastima", kazao je predsjednik Žurić.

Foto: RTCGFoto: RTCG

Jedan od roditelja stradalih učenika, Stanislav Eftimov, zahvaljujući se na očiglednoj pažnji koja traje svih proteklih dvanaest godina podsjetio je prisutne da bi tragedija bile znatno veća da nije bilo nesebične pomoći građana i institucija Bijelog Polja.

"Roditelji koji su izgubili djecu tuguju do kraja života. Mi smo zahvalni svim timovima koji su pritekli u pomoć prilikom spasavanja djece sprečavajući na taj način veću tragedijui za nas i za bugarski narod. Mi to ne možemo zaboraviti Crnoj Gori i Srbiji. Zbog toga dolazimo svake godine da vidimo naše prijatelje u Bijelom Polju i Prijepolju", kazao je Eftimov.

Foto: RTCGFoto: RTCG

Delegacije Bijelog Polja, Svištova i Prijepolja, položili su cvijeće i na spomenik u Gostunu, gdje su stradali bugarski đaci, te na spomenik žrtvama željezničke nesreće kod Bioča, u Bijelom Polju. (Portal RTCG)

Portal Analitika