Politika

Cdu: Vlada političke sujete i grabeži

Crnogorska demokratska unija nije iznenađena činjenicom da neke opozicione stranke i njihovi novi/stari lideri, u nestrpljenju da što prije zauzmu funkcije u Vladi, vode ljutu bitku za pozicije i ministarske fotelje. Ta svađa je, kako navode u saopštenju, upravo groteskna.
Cdu: Vlada političke sujete i grabeži
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Cdu:

“Nijesmo time iznenađeni, jer je od početka jasno da mnogi od učesnika tzv. "parlamentarnog" dijaloga očekuju, prije svega ostalog, ostvarenje ličnih ambicija i uskopartijskih interesa. Retorika je napredna, a namjere nazadne. Nacionalni i državni interesi su posljednje stavke u njihovim političkim jelovnicima.

Upravo je otužno da se dojučerašnji revolucionarno raspoloženi političari sada laktaju i nadgornjavaju ko treba da zauzme koje ministarstvo ili unosnu poziciju u upravnim odborima. Politička predstava je još smješnija, kada se zna da će te sinekure trajati šest mjeseci.

Ali, možda u tom grmu leži zec? Vjerovatno se svi "principijelni" opozicionari nadaju da će time obezbijediti svoje mjesto i u Vladi Crne Gore poslije oktobarskih izbora? Pošto su "ušli" u Skupštinu bez izbora, zašto ne bi bili u Vladi bez izbora?

Ako je tako, vladu tzv. "izbornog povjerenja" treba već sada nazvati pravim imenom: "vlada političke sujete i grabeži". Služite se, gospodo!

Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.”

Portal Analitika