Politika

BEČIĆ: Ne idemo na glasanje za rekonstrukciju Milove vlade

Poslanici Demokratske Crne Gore neće učestvovati u radu sjednice na kojoj bi se odlučivalo o rekonstrukciji 40. Vlade.
BEČIĆ: Ne idemo na glasanje za rekonstrukciju Milove vlade
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je u intervjuu Danu saopštio lider Demokrata Aleksa Bečić. Govoreći o najavljenom potpisivanju sporazuma vlasti i dijela opozicije, ocijenio je da je potpuna kontrola izbornog procesa upitna, posebno imajući u vidu kratak rok do parlamentarnih izbora.

- Pregovore vlasti i opozicije kao predsjednik Demokrata napustio sam 1. februara zbog uvođenja političke korupcije u državni parlament. Za nas je neprihvatljiva legalizacija Đukanovićevog principa „kupi, pa vladaj“ ili „kupi jednu stranku, pa dogovaraj“. Kolegama iz opozicije sam saopštio da navedeni proces nećemo ometati i opstruirati, ali da u njemu nećemo ni učestvovati, jer za nas princip i data riječ imaju snagu zakona. Kako sam napustio pregovore prije više od dva mjeseca, nijesam adekvatan sagovornik da procijenim njihov krajnji ishod, ali očito je po javno saopštenim stavovima da je proces u završnoj fazi. Demokrate ne učestvuju u radu parlamenta od uvođenja političke korupcije u najviši zakonodavni dom, jer je jasno da vlada Mila Đukanovića nema izborni legitimitet. Poslanici DCG neće učestvovati u radu sjednice na kojoj bi se odlučivalo o rekonstrukciji 40. Vlade na čijem čelu se sada nalaze Milo Đukanović i Darko Pajović - kazao je Bečić Danu.

On je dalje potvrdio da će krajem mjeseca posjetiti SAD, u okviru programa posjete lidera u organizaciji Stejt departmenta.

Opširnije čitajte u Danu...   

Portal Analitika