Abiznis

Pao plan reorganizacije Vektra Boke

Apelacioni sud je po žalbi OTP Faktoringa ukinuo rješenje Privrednog suda, kojim je potvrđen plan reorganizacije Vektra Boke, a predmet vratio na ponovni postupak, saznaje Pobjeda.
Pao plan reorganizacije Vektra Boke
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Osnovano se žalbom ukazuje da je prvostepeni sud učinio povredu postupka, jer je propustio da održi ročište za razmatranje prijedloga plana reorganizacije - stoji u rješenju Apelacionog suda.

Plan reorganizacije usvojen je u decembru prošle godine. OTP je u žalbi tvrdio da stečajni sudija nije održao ročište za razmatranje prijedloga plana reorganizacije, te da je glasanje sprovedeno odmah, bez rasprave. Na ovaj način je, kažu, onemogućeno povjeriocima da raspravljaju o planu i da aktivno učestvuju u sprovođenju stečajnog postupka. Sud je takođe ukazao i na nedostatak u pogledu blagovremenosti, odnosno roka za podnošenje plana koji je propisan zakonom.

- Naša očekivanja su da će Privredni sud, u skladu sa rješenjem Apelacionog suda, što prije ispraviti ovu proceduralnu grešku - rekao je predsjednik odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović, Pobjedi i dodao da su se povjerioci Vektra Boke već pozitivno izjasnili o planu reorganizacije, pa se nadaju da će u najkraćem mogućem periodu izaći iz stečaja.

Plan reorganizacije Vektra Boke, kojim je predviđeno da se obezbijedi 25,69 miliona eura za ispunjenje obaveza, povjerioci su, na prijedlog kompanija Vektra Montenegro i Vektra Investmenta, prihvatili u decembru prošle godine.

Za prihvatanje plana reorganizacije glasale su tri klase povjerilaca, odnosno povjerioci prvog, drugog i trećeg isplatnog reda. Protiv su glasali povjerioci prve klase, odnosno razlučni povjerioci, koje čine Crnogorska komercijalna banka, odnosno OTP faktoring, a za su glasali svi radnici, osim trojice, koji su bili protiv i jednog koji nije iskoristio pravo glasa.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika