Crna hronika

Đ.Đ. uhapšen u pokušaju šverca 530 kg duvana

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina zaplijenili su više od 530 kilograma rezanog duvana, čija je vrijednost oko 8.000 eura, a koji je, kako se sumnja, bio namijenjen neovlašćenoj prodaji radi sticanja protivpravne imovinske koristi.
Đ.Đ. uhapšen u pokušaju šverca 530 kg duvana
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz MUP-a, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i carinski službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su juče ujutro, u zajedničkoj akciji u mjestu Podhum, oduzeli 532 kiilograma rezanog duvana.

- Policijski i carinski službenici su tom prilikom kontrolisali Đ.Đ. (30) iz Podgorice, koji je u tom momentu vršio pretovar većih plastičnih kesa sa traktorske prikolice u kombi vozilo. Pronađeno je 1.065 pakovanja sa 532 kilograma rezanog duvana, vrijednosti 7.980 eura. Budući da je Đ.Đ, kako se sumnja, posjedovao robu čiji je promet ograničen - akciznu robu u svrhu dalje neovlašćene prodaje, duvan je oduzet. Duvan je predat carinskim službenicima radi daljeg postupanja, dok je lice predato policijskim službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Shodno konsultacijama sa tužiocem, predata je krivična prijava protiv Đ.Đ, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, podnijeta u redovnom postupku - zaključuju iz MUP-a.

Portal Analitika