Abiznis

FOTO: U Budvi otvoren sajam namještaja i umjetnina

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas su svečano otvorena 40-ti sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i deseti sajam umjetnina Art Expo.
FOTO: U Budvi otvoren sajam namještaja i umjetnina
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković, ovaj Sajam potvrđuje kvalitet i istrajnost sajamske prakse koju se nudi na tržištu.

„Prethodnih 40 godina u uslovima različitih privrednih sistema socijalističkog privrednog, samoupravnog privrednog sistema, u uslovima tranzicije privrede i sada u uslovima privrednog sistema koji afirmiše koncept otvorene tržišne privrede, sajamska platforma je služila prije svega privredi Crne Gore, a i privredi regiona. Činjenica da su na Sajmu prisutni proizvodi iz dvanaest zemalja svjedoči o njegovoj internacionalnoj platformi, a isto tako da je 35 odsto novih izlagača svjedoči da će ponuda biti raznovrsna i to je svojevrsna prilika da pozovemo posjetioce na ovu sajamsku manifestaciju", dodao je on.

b2

Predsjednik opštine Budva Srđa Popović ukazao je da su ovakve manifestacije važne za grad Budvu i kompletno okruženje.

„Sama činjenica da se oko 50 odsto turističkog prometa odvija u našem gradu potvrđuje da mi sve dajemo za unapređenje kvaliteta, a Jadranski sajam je naš veliki partner i on doprinosi iz godine u godinu sve boljim uslovima za razvoj turizma i unapređenje i valorizaciju svega onoga što Budvanska rivijera pruža", naveo je on, dodajući da prisustvo 12 zemalja čini posebnu čast.

b3

Otvarajući Sajam generalni direktor direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Adam Fetić kazao je da je resor prepoznao značaj ove manifestacije, koji se ogleda u dobroj šansi, da kompanije i preduzetnici iz oblasti drvne industrije, u kojoj je najzančajniji proizvod namještaj i enterijer, predstave svoje proizvode.

"Ne samo to, već i da se razmijene informacije o tržišnim trendovima, potražnji i zahtjevima tržišta, odnosno kupaca. To je i mjesto da se snime i trendovi tehnoloških i konstruktivnih rješenja, odnosno dizajna finalnih proizvoda od drveta, u skladu sa prepoznatim ukusima kupca“, istakao je on.

Fetić je podsjetio da je drvo jedan od materijala koji ima najdužu istoriju u formi nameštaja sa svojim specificnim osobinama koje su nezamjenjive.

„Crnogorske šume su resurs koji svoju ekonomsku funkciju temelji, između ostalog, na izvoru kvalitetne drvne mase, kao sirovine za primarnu i finalnu preradu drveta. Ministarstvo poljoprivrede iruralnog razvoja je učinilo značajne napore da izvrši neophodne promjene u normativnom i organizaciono-tehničkom smislu da se demotivise izvoz drveta u oblom stanju, i zavede red u prometu drvnim sortimentima, u čemu su već postignuti značajni rezulatati", zaključio je on.

Portal Analitika