Region

Sulejman Ugljanin: Rat za Sandžak je blizu

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin traži dolazak UN snaga u Sandžak i tvrdi da je, ako se "nastavi sa ovakvim odnosom prema Bošnjacima", i "rat blizu".
Sulejman Ugljanin: Rat za Sandžak je blizu
Portal AnalitikaIzvor

Ugljanin, inače, ministar u prethodnoj vladi, rekao je u Novom danu N1 televizije, da je situacija u Sandžaku jako teška, da niko nije zaposlen, velika su otpuštanja, škole nemaju grijanja, poplave se događaju dva puta godišnje, jer se ne čiste korita rijeka, a rasvjeta je loša.

Tvrdi da je Vlada Srbije početkom marta "sačinila akcioni plan manjina iz kog su izbacili sve moguće zločine nad Bošnjacima". 

"Vlada je svjesno poslala poruku Bošnjacima, a i onim četnicima koji su činili zločine nad Bošnjacima: Ko je god činio zločine nad Bošnjacima neće biti kažnjen, ili će biti nagrađen", naveo je Ugljanin. 

On je optužio premijera i potpredsjednika vlade Rasima Ljajića da su "organizovano i uz pratnju 2.000 specijalaca" doveli "četnike" na novopazarski stadion, kada su igrali klubovi Novi Pazar i Crvena zvezda, i da je toga dana mogao da se dogodi zločin, a da o tome nijedan mediji nije izvijestio. 

Oni su, tvrdi, nosili slike Draže Mihailovića i uzvikivali "Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice". (B92)

Portal Analitika