Abiznis

Coca-Cola Hellenic: Napredak u svim aspektima poslovanja

Kompanija Coca-Cola HBC AG, u okviru koje posluje Coca-Cola Hellenic Crna Gora, predstavila je četvrti Integrisani godišnji izvještaj o poslovanju za 2015. godinu. Izvještaj pod nazivom "Refreshing business” pruža pregled o svim aspektima poslovanja, korporativnog upravljanja i održivosti, a na poseban način obilježava godinu odličnih rezultata i dostignuća.
Coca-Cola Hellenic: Napredak u svim aspektima poslovanja
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija je, kkao su saopštili, u prošloj godini prodala preko dvije milijarde napitaka za blizu 600 miliona potrošača. Uložila je 8,2 miliona eura u programe za zajednicu, smanjila potrošnju vode za 5,5 odsto, a emisiju CO2 za 14,2 odsto. Preko 90 odsto otpada nastalog u poslovanju kompanije je reciklirala.

Ove godine kompanija je unaprijedila izveštaj i predstavila aspekte održivosti svog Integrisanog godišnjeg izvještaja u skladu sa sveobuhvatnom verzijom standarda Globalne inicijative izvještavanja (GRI) G4.

"Proteklu godinu je obilježio napredak u svim aspektima našeg poslovanja. Proširili smo asortiman kako bismo potrošačima ponudili još veći izbor proizvoda, unaprijedili proizvodne kapacitete i proširili naš tim talentovanim i ambicioznim ljudima. Još smo više posvećeni održivosti kao organskom dijelu svog poslovanja i pokretaču rasta, kroz unapređenje izvještavanja u skladu sa sveobuhvatnim standardom GRI G4 i inicijativama kao što je Računovodstvo u funkciji održivosti", kazao je Dimitris Lois, izvršni direktor Coca- Cola HBC.

Napori kompanije u oblasti održivosti su prepoznati i zato je Coca-Cola HBC već dvije godine zaredom evropski i globalni lider među proizvođačima napitaka prema svjetskom i evropskom indeksu održivosti Dow Jones (DJSI).

Cilj Coca-Cola HBC je stvaranje vrijednosti za sve interesne grupe, što se potvrđuje kroz proizvodnju i učinak koji su rezultat aktivnosti i odnosa duž cijelog lanca vrijednosti.

Portal Analitika