Abiznis

Cdu: Panel o zapošljavanju

Lista "Cdu, Neven Staničić, Vakat je za Tivat", poslije uspješnog panela o upravljanju prostorom, organizuje raspravu o politici zapošljavanja i potencijalima za nova radna mjesta u opštini Tivat, kao drugom segmentu izbornog programa Cdu "Prostor, posao, vizija".
Cdu: Panel o zapošljavanju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Lista "Cdu, Neven Staničić, Vakat je za Tivat", poslije uspješnog panela o upravljanju prostorom, organizuje raspravu o politici zapošljavanja i potencijalima za nova radna mjesta u opštini Tivat, kao drugom segmentu izbornog programa Cdu "Prostor, posao, vizija".

Na panelu, koji će biti održan sjutra, 7. aprila u 18.30 časova u zgradi stare SO Tivat, govoriće Marina Gardašević, Veliša Stamatović i Darko Mrvaljević.

Cdu smatra da nova uprava opštine Tivat, sa značajnim potencijalima za razvoj turizma i svih povezanih uslužnih djelatnosti, uz projekte kao što su Porto Montenegro i Luštica, mora biti spremna i sposobna da razvoj grada i opštine bazira na punoj zaposlenosti.

Nedopustivo je da Tivat, koji ima nesumnjivu razvojnu perspektivu, istovremeno bilježi porast nezaposlenosti. Direktna korist građana Tivta od investicija i razvojnih projekata treba da se ogleda prvenstveno u otvaranju novih radnih mjesta.

Postojeću strukturu lokalne uprave je neophodno dopuniti onim sadržajima i funkcijama koje će se brinuti o politici zapošljavanja i koje će postaviti okvir za dugoročno projektovanje struka i zanimanja koja su potrebna u privredi Tivta.

Cdu će insistirati da nova opštinska uprava zapošljavanje istakne kao svoj prioritet i kao osnovu za planiranje održivog i harmoničnog razvoja Tivta i cijele opštine.

Vrijeme je za Cdu, vakat je za Tivat! - kaže se na kraju saopštenja Cdu.

Portal Analitika