Politika

Vojvodić spremio novi koncept rada RTCG, čeka se Savjet

Generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić pripremio je novi koncept rada RTCG, koji će predati Savjetu na narednoj sjednici.
Vojvodić spremio novi koncept rada RTCG, čeka se Savjet
Portal AnalitikaIzvor

"Plan je urađen i očekujem da će ga Savjet RTCG jednoglasno prihvatiti. U ovom trenutku ne mogu da govorim o detaljima”, kazao je Vojvodić Dnevnim novinama.

Predsjednik Savjeta Javnog servisa Ivan Mitrović potvrdio je Dnevnim novinama da će narednih dana sazvati sjednicu tog tijela na kojoj će se razgovarati o realizaciji zaključaka sa prethodne, među kojima je i "predlog generalnom direktoru da hitno pristupi organizacionim i kadrovskim rješenjima kojima će se unaprijediti kvalitet informativnog programa TVCG".

Mitrović je ranije izjavio za DN da je RTcG postala predmet političke trgovine i da ne želi da Savjet bude upleten u političke igre.

Prošla sjednica Savjeta bila je vrlo burna upravo zbog političkog pritiska da se smijeni urednički tim RTCG, na čelu sa direktoricom Radojkom Rutović, što većina u Savjetu nije podržala, već je od direktora Javnog servisa tražila da on predloži kadrovska i organizaciona rješenja koja će unaprijediti kvalitet informativnog programa.

Političke igre oko Javnog servisa i nezapamćeni pritisak na ovu medijsku kuću izazvali su polemike i među članovima Savjeta, tako da se na prošloj sjednici, podsjetimo, nije pojavio Mimo Drašković, dok je Milan Radović napustio izrevoltiran time što je izvještaj o radu Savjeta osvanuo u Vijestima prije nego što ga je ovo tijelo razmatralo. On je to nazvao skandalom i nemoralom.

Smjene čelnih ljudi RTCG bile su i ostale uslov opozicije da pristane na potpisivanje sporazuma o fer izborima. Zamjerke koje upućuju uređivačkom timu TVCG su navodna pristrasnost koja se, po njima, najviše ispoljava u Drugom dnevniku.

Izvor: Cdm

Portal Analitika