Politika

Abazović: Krivokapić nije vezao svoju smjenu za postizanje sporazuma

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić pitanje svog eventualnog razrješenja sa te pozicije nije vezao za postizanje dogovora vlasti i opozicije u parlamentarnom dijalogu, pa samim tim ni ugrozio sporazum o uspostavljanju uslova za fer i slobodne izbore, kazao je u izjavi za Pobjedu potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.
Abazović: Krivokapić nije vezao svoju smjenu za postizanje sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

Abazović je time iznio drugačiji stav od potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića, koji je prije dva dana nakon Kolegijuma predsjednika parlamenta kazao da ukoliko ove sedmice bude potpisan politicki sporazum, da će predsjednik parlamenta zakazati za 19. april sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo i o njegovom razrješenju.

- Ne smatram da je predsjednik Skupštine pitanje sopstvenog povjerenja vezao za dogovor vlasti i opozicije. Sporazum treba da bude potpisan do kraja nedjelje i to je želja svih aktera u ovom parlamentarnom dijalogu – rekao je Abazovic za Pobjedu.

Potpredsjednik GP URA je dodao da ostaje da se vidi kako će se razriješiti zavrzlama oko razrješenja ili nepovjerenja Krivokapiću.

- Uspjeli smo da izdejstvujemo da naćelno 19. aprila na istoj sjednici glasamo o leks specijalisu, izboru novih članova Vlade i povjerenju predsjedniku Skupštine, jer je po Poslovniku tada moguće održati Skupštinu. Zašto je to DPS-u neprihvatljivo, nije mi jasno. Sama činjenica da im je neprihvatljivo pokazuje da

kao da im je u interesu da Krivokapić što duže ostane na mjestu predsjednika Skupštine – navodi Abazović.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika