Društvo

Na Cetinju održana tribina: Gradonačelnik prepustio riječ mladima

Na Cetinju je sinoć, u punoj sali Ministarstva kulture, održana tribina „Razvoj Prijestonice iz perspektive mladih“, kojoj su prisustvovali brojni studenti, srednjoškolci i mladi okupljeni oko nevladinih organizacija.
Na Cetinju održana tribina: Gradonačelnik prepustio  riječ mladima
Portal AnalitikaIzvor
Na tribini, upriličenoj povodom Dana studenata, govorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, a učešće su uzeli i brojni mladi, koji su predstavili svoje viđenje aktivnosti koje bi trebalo da budu prioritet gradske uprave u narednom vremenu.

Tokom uvodnog obraćanja, gradonačelnik Bogdanović podsjetio je što je sve na Cetinju u nedavnom periodu urađeno u cilju poboljšanja uslova za mlade, odnosno u sferi obrazovanja – poput gradnje Univerzitetskog kompleksa, Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, otvaranja više ustanova koje su ponudile svoj prostor za različite aktivnosti mladih i slično. Uz to, bilo je riječi i o inovativnim projektima gradske uprave – počev od onih koji se tiču jačanja energetske efikasnosti, sve do sadržaja koji su jedinstveni za cjelokupan prostor Crne Gore.

cetinjeglNo, najviše riječi bilo je o predstojećim aktivnostima – pri čemu je gradonačelnik Bogdanović prepustio riječ mladima, ističući da upravo od njih želi da čuje što treba da bude prioritet u radu Prijestonice Cetinje za predstojeći vremenski okvir.

Mladi sa Cetinja, sudeći po brojnim pitanjima sa sinoćnjeg događaja, izuzetno su zainteresovani za procese koji se tiču funkcionisanja gradske uprave, ali i dalje korake koji se odnose na poboljšanje infrastrukture, privrednih djelatnosti i kulturu.

Portal Analitika