Crna hronika

Marovićev tjelohranitelj ne zna šta je bilo u koverti koju je predao Mujoviću

U nastavku istrage protiv Veselina Mujovića u Osnovnom tužilaštvu je u svojstvu svjedoka saslušan Nenad Krstajić, tjelohranitelj visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića. Prema nezvaničnim saznanjima TV Vijesti, Krstajić je rekao da ne zna što je bilo u koverti koju je prije nekoliko mjeseci uzeo od Marovića, a potom predao osumnjičenom Mujoviću.
Marovićev tjelohranitelj ne zna šta je bilo u koverti koju je predao Mujoviću
Portal AnalitikaIzvor

Dugogodišnji Marovićev tjelohranitelj, i pored toga što je kod tužioca Miroslava Turkovića proveo skoro sat, nije imao mnogo toga da kaže.

Tvrdio je da nikada nije prisustvovao razgovoru Svetozara Marovića i Veselina Mujovića, niti čuo da pričaju o novcu. Nije mogao da se sjeti ni kada je Mujoviću predao kovertu koju je Marović po njemu poslao.

Objasnio je samo da mu je kesu, u kojoj je bila zatvorena koverta, Marović dao da odnese Podgoričaninu, te da mu je predao u jednom budvanskom kafiću.

Pred tužiocem je takođe naveo da kovertu nije otvarao, kao i da je Mujoviću predao u jednom lokalu u kome su njih dvojica bili sami.

Mujovićev advokat, Miloš Vuksanović, ove navode nije mogao da komentariše.

"Zbog tajnosti, ja o tome danas ne mogu da pričam", rekao je on.

Vuksanović, međutim, iznosi primjedbe na to kako se postupak vodi.

"Meni je žao što je na ovaj predmet stavljena oznaka tajnosti, jer bi se javnost uvjerila da se radi o jednom kafkijanskom procesu, gdje pojedinac nema nikakvu šansu protiv optužbi koje nijesu ničim utemeljene", tvrdi on.

Vuksanović je potvrdio da je planirano saslušanje još tri svjedoka.

Veselin Mujović je uhapšen 18. februara zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo ukupno 890.000 eura kako bi mu, navodno, omogućio bolji status u istragama koje Tužilaštvo vodi protiv njega i članova njegove porodice.

(CdM/TV Vijesti)

Portal Analitika