Crna hronika

Aković zna ko je nalogodavac napada

Advo­kat La­zar Ako­vić na­pad­nut je si­noć, po­sli­je 21 sat, u pod­go­rič­kom na­se­lju Si­ti kvart. Na­pa­da­či su ga uda­ri­li pa­li­com po gla­vi i na­ni­je­li mu vi­še tje­le­snih po­vre­da, na­kon če­ga su po­bje­gli sa li­ca mje­sta. Po­li­ci­ja je od­mah blo­ki­ra­la kvart gdje je do­šlo do na­pa­da, ali ni­je uspje­la da uhva­ti po­či­ni­o­ce.
Aković zna ko je nalogodavac napada
Portal AnalitikaIzvor

Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, po­li­ci­ja sum­nja da na­pad na Ako­vi­ća ima ve­ze sa jed­nim od nje­go­vih ko­le­ga. 
U na­pa­du na Ako­vi­ća uče­stvo­va­la su dvo­ji­ca mla­di­ća, ko­ji su ga če­ka­li, a on­da iz za­sje­de na­sr­nu­li na nje­ga. Je­dan od na­pa­da­ča ga je uda­rio pa­li­com po gla­vi, a dru­gi ga je uda­rao pe­sni­ca­ma. 
Ako­vi­ću je uka­za­na po­moć u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re.
–Ako­vić je za­do­bio vi­še tje­le­snih po­vre­da, a ra­di sva­ke si­gur­no­sti na­lo­žen je de­ta­ljan pre­gled, kao i sni­ma­nja – sa­op­šte­no je „Da­nu” iz pod­go­rič­ke bol­ni­ce. 
Pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma, is­tra­ga o na­pa­du na Ako­vi­ća ide u vi­še pra­va­ca. Po­li­ci­ja po­seb­no is­pi­tu­je da li je ovaj in­ci­dent po­ve­zan sa su­ko­bom ko­ji Ako­vić već du­že vri­je­me ima sa jed­nim ko­le­gom. In­te­re­sant­no je da Ako­vić si­noć ni­je htio da pod­ne­se kri­vič­nu pri­ja­vu iako policija vjeruje da zna ko je nalogodavac napada. Ta­ko­đe, ne is­klju­ču­je se ni mo­guć­nost da je u pi­ta­nju raz­boj­ni­štvo. In­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je si­noć su is­pi­ta­li vi­še oče­vi­da­ca, od ko­jih su ne­ki de­talj­no opi­sa­li na­pa­da­če. Tvr­di­li su da se de­sio mu­nje­vit na­pad, na­kon če­ga su se osum­nji­če­ni br­zo uda­lji­li u prav­cu Stu­dent­skog do­ma.
Po­li­caj­ci su si­noć sa li­ca mje­sta iz­u­ze­li vi­še tra­go­va i upu­ti­li ih u da­ni­lov­grad­ski Fo­ren­zič­ki cen­tar na vje­šta­če­nje. (Dan)

Portal Analitika